Организацията, която присъжда наградите Златен глобус, избра Еди Мърфи да

...
Организацията, която присъжда наградите Златен глобус, избра Еди Мърфи да
Коментари Харесай

Еди Мърфи със "Златен глобус" за цялостно творчество


Организацията, която присъжда премиите " Златен глобус ", избра Еди Мърфи да получи тазгодишната премия " Сесил Б. Демил ". Тази почетна премия се присъжда за изцяло творчество в света на развлеченията.

Актьорът ще получи наградата на 10 януари 2023 година и ще стане 68-ият притежател на оценката от неговото основаване през 1952 година

Само през 1976 година, 2008 година и 2022 година премията " Сесил Б. Демил " не е била връчвана на човек от развлекателната промишленост. Сред нейните носители са холивудски звезди и авторитетни персони като самия Сесил Демил, Боб Хоуп, Самюъл Голдуин, Опра Уинфри и Том Ханкс.

Като артист, сценарист, продуцент и комедиант Еди Мърфи сигурно е оказал огромно въздействие в развлекателната промишленост. Той е номиниран шест пъти за " Златен глобус ", а през 2007 година сграбчва статуетката за мюзикъла " Мечтателки ", който му носи и номинация за " Оскар ". За функциите си в " 48 часа ", " Полицаят от Бевърли Хилс " и " Смахнатият професор " също получава номинации.

Еди Мърфи е съвсем като хамелеон, сполучливо се превъплъщава в най-различни функции. Той озвучава дракона Мушу в " Мулан " и магарето в " Шрек ". Освен артист и продуцент, Еди Мърфи е и сценарист.

С многочислените си записи на стендъп комедия, телевизионни излъчвания, филми и продуцентски планове, Еди Мърфи сигурно е работил интензивно, с цел да заслужи премията " Сесил Б. Демил ", която се присъжда за забележителен принос към развлекателната промишленост, разяснява БГНЕС.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР