Организационната структура на Коза ностра е повече от впечатляваща:1. Capo

...
Организационната структура на Коза ностра е повече от впечатляваща:1. Capo
Коментари Харесай

Йерархията в мафията

Организационната конструкция на Коза ностра е повече от впечатляваща:

1. Capo di Tutti Capi („ Бос на босовете “) – главата на всички фамилии. В момента има единствено един човек, който е считан за човек на такава служба в сицилианската мафия – Матео Месина Денаро.

2. Capo di Capi Re – безусловно „ Крал-бос на всички босове “. Това е купа, присъждана в символ на почитание на „ Бос на всички босове “, когато е в пенсионна възраст.

3. Capofamiglia – Дон – главата на фамилията.

4. Consigliere („ Съветник “) – съветник на Дона. Реално няма власт, само че Доновете по предписание имат навика да се вслушват в препоръките на своя конселиери и теоретично този човек може да прокара съвсем всяко свое решение.

5. Sotto Capo – заместител на Дона и действително вторият човек в фамилията.

6. Capodecina, Caporigeme, Capo – и трите думи се отнасят за един и същи пост – капитанът на „ мъжете на достойнството “, боецът на мафията. По предписание, в послушание на Capo са от 5 до 20 боеца.

7. Uomini D’onore, Sgarrista, Soldato – “мъже на достойнството “ или „ бойците “ на мафията, началната стъпка в мафиотската кариера.

8. Picciotto – безусловно, „ дребен човек “. Към тази група се отнасят хора, които желаят да станат част от Коза Ностра,  само че към момента не са признати в фамилията.

9. Giovane D’Onore – юноши на достойнството. Приятели и поддръжници на мафията, които по предписание не са с италианска кръв. В тази огромна група влизат корумпирани служители, служители на реда, юристи, банкери и всички други, които оказват помощ на фамилията да действа.

Важно е да се означи, че Донът на фамилията нормално няма никакви каузи с бойците и доста рядко се свързва непосредствено с капитаните. И сигурно не подрежда в никакъв случай нищо персонално на изпълнителите. А изпълнителите (войниците на мафията) от своя страна, не знаят съвсем нищо съответно нито за капитаните нито за делата на другите „ подразделения “.

Така парите отиват към върха, а всички противозаконни действия са оставени на по-ниските равнища на йерархията. Това е една от тайните на триумфа на мафията – да се съберат доказателства против Дон е доста мъчно, тъй като механически той не се занимава с противозаконна активност. А хванатите бойци могат постоянно да бъдат сменени без това да повлияе на семейството като цяло.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР