Организационната реформа на БСП вече е факт. Преди повече от

...
Организационната реформа на БСП вече е факт. Преди повече от
Коментари Харесай

Корнелия Нинова започна организационна реформа за децентрализация в БСП

Организационната промяна на Българска социалистическа партия към този момент е реалност. Преди повече от месец Националният съвет одобри новата конструкция на партията. Централно място в нея заема концепцията на Корнелия Нинова, че партията би трябвало да е оптимално покрай своите членове. За задачата се назначават 31 координатори, които да дават отговор за всеки от изборните региони в страната. Основното е, че те заемат новите си работни места в съответните райони, а не в централата на партията. На „ Позитано “ 20 в столицата щатът се понижава и остават шестима уредници, които ще дават отговор за 6-те региона за обмисляне.

Координаторите по места са главно младежи, които живеят и работят непрекъснато в своите изборни региони.

С промяната действително партията се приближава оптимално до своите членове. В ход е развой на децентрализация на партийния уред. Това дава и повече либералност, тъй като решенията и настоящата работа ще се реализират на място, което ангажира доста повече локалните структури с правенето на политика.

Досега координаторите живееха и работеха в София и постоянно връзката със структурите на партията се нарушаваше. Реално се откриват доста нови работни места като се основава повече еластичност и благоприятни условия за работа на терен на партията.

След вътрешния избор това е следващата смяна, която прави водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова. Още при избирането си тя съобщи, че ще придаде по-голяма тежест на структурите, които са гръбнакът на партията и по-малко в централата.

„ Искам всекидневен контакт с хората в страната, работа на терен, засилена връзка център-структури и политики с грижа за хората “, заръча на новите попълнения на партията Нинова.

Вчера тя посети Плевен като част от обиколката си в страната. Там ръководителят на социалистическата партия се срещна с управлението на регионалната конструкция и се срещна с проблемите в региона. Сред най-сериозните са растящата безработица и неустановеност за приходите.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че наред с запазване здравето на хората, огромното предизвикателство на 2021 г ще е стабилизиране на стопанската система и обезпечаване на работни места и приходи. „ Отчетената статистика в края на 2020 за З80 000 безработни в резултат на рецесията е стряскаща. Вероятно това число ще пораства. Всеки ден е скъп за взимане на държавнически решения. Трите стълба на стопанската система - ползване, вложения и експорт са разтърсени. Човешкият фактор е най-съществен в процеса на стабилизирането им “, съобщи на срещата Нинова

„ Ето за какво съществена задача е работни места и приходи. За да ги има обаче, би трябвало разрастваща се стопанска система с съответни ограничения от страната. Една такава мярка би била данъчни облекчения за компании, които откриват нови работни места или възвръщат закрити вследствие на рецесията “, добави водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР