Организациите са затрупани от данни, които не успяват да проследят,

...
Коментари Харесай

Анализ като услуга в подкрепа на бизнеса у нас


„ Организациите са затрупани от данни, които не съумяват да проследят, запазят и обработят по най-правилния метод ”, споделя Сашо Гарйетович, търговски шеф, HPE Ezmeral CERTA
(снимка: TJgroup / предоставена от SiteMedia Consultancy)

П роект за огромни данни и бизнес разбори в поддръжка на предприятия от всевъзможен мащаб развиват взаимно „ Хюлет Пакард Ентърпрайз упрвляван от Селектиум ” и София Тех Парк, стана ясно на форума „ Превърнете хаоса от данни в бизнес стойност ”, проведен от ИТ компанията.

„ HPE BigData and Analytics Hub ” се базира на новата платформа за ръководство и разбор на данни НРЕ Ezmeral. Проектът дава опция на предприятия от всевъзможен мащаб, изключително дребните, да ръководят дейно данните и да вършат елементарно бизнес разбори.

„ Проектът започва в София Тех Парк преди към месец. Чрез нашето партньорство се надяваме да изградим среда, която да обезпечи опция за по-малките бизнеси да употребяват вярно данните си и това да им носи изгода ”, сподели Петър Статев, ръководител на Надзорния съвет на София Тех Парк и ръководител на консорциума „ Петаскейл Суперкомпютър България ”.

„ HPE BigData and Analytics Hub ” дава аналитични запаси, които фирмите имат опция да употребяват по модела „ като услуга ” или облачна услуга. Това решение икономисва на по-малките организации големи средства и в същото време способства за реализиране на бизнес резултати чрез разбор на данни.

„ Надяваме да изградим среда, която да обезпечи опция за по-малките бизнеси да употребяват вярно данните си и това да им носи изгода ”, споделя Петър Статев, ръководител на Надзорния съвет на София Тех Парк (снимка: TJgroup / предоставена от SiteMedia Consultancy)

Ползвайки решението на база ползване, предприятията с по-малък брой чиновници могат да избегнат закупуване на цялостна платформа или наемане на един, двама или трима тясно профилирани експерти. Вместо това те ще употребяват единствено толкоз софтуерен запас, колкото е нужен за съответната задача или план, и ще имат достъп до експерти, които могат да съветват клиентите при основаване на аналитичните модели.

„ Организациите са затрупани от данни, които не съумяват да проследят, запазят и обработят по най-правилния метод. Предизвикателството за справяне с подобен размер информация е в действителност огромно, само че и основно за гъвкавостта и развиването на бизнеса. И тук се намесваме ние, с цел да помогнем на организациите в това пътешестване ”, съобщи Сашо Гарйетович, търговски шеф, HPE Ezmeral CERTA.

„ HPE Ezmeral е изцяло интегрирана платформа, която дава на клиентите място, на което могат да употребяват и ръководят данните си, без значение от това къде се намират те ”, акцентира Мария Косанова, ръководещ шеф на българския офис на „ Хюлет Пакард Ентърпрайз ” (снимка: TJgroup / предоставена от SiteMedia Consultancy)

По неговите думи, софтуерното решение HPE Ezmeral е облачна аналитична платформа, която дава независимост и еластичност и е предопределена да усъвършенства всички процеси по обработка на данни. „ HPE Ezmeral има за цел да помогне на фирмите да усилят оптимално своя изчислителен капацитет, както и да ускорят цифровата си промяна ”, добави мениджърът.

Често данните на клиентите са разпръснати и разпределени в разнообразни отдели и системи заради ред аргументи, което съставлява компликация за самите организации и ги стопира да употребяват данните, с които разполагат, по най-хубавия вероятен метод. Въпреки това клиентите имат своите аргументи, заради които не желаят да трансформират процесите си, описа Мария Косанова, ръководещ шеф на българския офис на „ Хюлет Пакард Ентърпрайз ”.

„ Тъй като ние доста ценим и държим на техния избор, им предоставяме решение, което не изисква смяна. HPE Ezmeral е изцяло интегрирана платформа, която дава на клиентите място, на което могат да употребяват и ръководят данните си, без значение от това къде се намират те ”, акцентира Косанова.

Преодоляването на провокациите при ръководството и разбора на данни, извличането на стойностни заключения от данни, които се съхраняват на разнообразни места, както и тяхната успеваемост, бяха измежду акцентите на форума.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР