Организаторите на Световното първенство в Катар се извиниха на датски

...
Организаторите на Световното първенство в Катар се извиниха на датски
Коментари Харесай

Катарците се извиниха на журналисти, заплашени със счупване на оборудването

Организаторите на Световното състезание в Катар се извиниха на датски ефирен екип, чието предаване онлайн от улица в Доха беше прекратено от чиновници, които заплашиха да счупят оборудването на екипа.

" Предаването на публицистите от канал TV2 е непозволено прекратено ", признаха уредниците.

" След инспекция на акредитациите на екипа за шампионата и разрешението за снимане, защитата на място се извини на телевизионния оператор, преди екипът да възобнови активността си ", се споделя още в изказването.

Репортерът Расмус Тантолд говореше онлайн с водещ на вести в Дания, когато трима мъже се приближиха зад него с електрическа кола и се пробваха да блокират обектива на камерата.

" Вие поканихте целия свят да пристигна тук, за какво не можем да снимаме? Това е публично място “, чу се Тантолд да споделя на британски.

Инцидентът пет дни преди началото на Световната купа още веднъж повдигна тематиката, която беше сензитивна за уредниците на шампионата, които отхвърлиха изказванията, че има строги ограничавания за това къде медиите могат да снимат в Катар.

Датската футболна федерация е един от най-големите критици на Катар измежду 32-та тима на Световното състезание поради отношението на емирството към човешките права и към нископлатените служащи мигранти.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР