Организаторите на Формула Е обявиха, че ще удължат прекъсването на

...
Организаторите на Формула Е обявиха, че ще удължат прекъсването на
Коментари Харесай

Формула Е удължи паузата на сезона поне до края на юни

Организаторите на Формула Е оповестиха, че ще удължат спирането на своя шести сезон най-малко до края на юни поради пандемията от ковид. Шампионатът продължава да употребява система от знамена, сходна на тази по време на спортните си уикенди, съгласно която месеците май и юни към този момент са с червен байрак, означаващ, че провеждането на съревнования е невероятно, юли е жълт, даващ опция за осъществяване на стартове, а август е зелен, което значи, че няма спънки за провеждането на кръгове.

Поставянето на май и юни под червен байрак демонстрира, че конкуренцията в Берлин (21 юни) няма да се организира по проект. Надпреварата на бившето летище „ Темпелхоф “ става общо шестата конкуренция за сезона, която бива отсрочена, присъединявайки се към Саня, Рим, Париж, Сеул и Джакарта. Това остава конкуренцията в Ню Йорк на 11 юли като най-ранната допустима дата за възобновяване на шампионата. А създателят на сериите, Алехандро Агаг, съобщи, че се надява да може да организира още най-малко пет или шест старта, което ще докара до удължение на сезона до август или септември. Според спортния устав на шампионата минималният брой на конкуренциите би трябвало да е шест, с цел да може сезонът да се счита за изпълнен.

Лидер във краткотрайното класиране продължава да е Антонио Феликс да Коща (DS Techeetah), който след първите пет кръга има актив от 67 точки и води с 11 пред Мич Евънс (Jaguar), до момента в който трети с 46 пункта е Александър Симс (BMW i Andretti).
Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР