Организаторите на Диамантената лига в Юджийн обявиха, че това лято

...
Организаторите на Диамантената лига в Юджийн обявиха, че това лято
Коментари Харесай

Класни състезатели в овчарския скок на Диамантената лига в Юджийн

Организаторите на Диамантената лига в Юджийн оповестиха, че това лято на Prefontaine Classic ще вземат участие международният рекордьор Арманд Дуплантис (Швеция) и двукратният международен първенец Сам Кендрикс (САЩ). Надпреварата през 2020 година ще се порведе на 6 и 7 юни.

Тази събота и Дуплантис, и Кендрикс сложиха върхове. Дуплантис усъвършенства международния, откакто скочи 6.17 метра в Торун, а Кендрикс сложи нов връх на Северна Америка в зала от 6.01 метра на друго съревнование. Кендрикс завоюва два диамантени трофея - през 2017 и 2019 година, годините, в които завоюва и двете си международни трофеи.

View this post on Instagram
A post shared by Sam Kendricks (@samkendricks) on Feb 12, 2020 at 4:57am PST
Шведът и американецът обаче няма да са единствените звезди в овчарския скок на Диамантената лига в Юджийн. Бившият към този момент международен рекордьор Рено Лавийени ще взе участие за осми път в надпреварата. Олимпийският първенец от Лонодн 2012 година държи и върха на шампионата, който е 6.05 м от 2015 година

Бронзовият медалист от Световното в Доха през 2019 година Пьотр Лисек (Полша), сънародникът му Павел Войчеховски, международен първенец от 2011 година, както и олимпийският отличник от Рио де Жанейро 2016 година Тиаго Браз (Бразилия) също ще бъдат измежду участниците в Юджийн.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР