Органите на реда разследват два случая на установени ферми с

...
Органите на реда разследват два случая на установени ферми с
Коментари Харесай

МВР разкри 2 наркониви

Органите на реда проверяват два случая на открити ферми с канабис в Димитровградско, заяви Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Хасково.

При акция през вчерашния ден към 19 часа криминалисти от Районното ръководство в Димитровград са открили равнища с повърхност към 460 кв. м в землището на Меричлери, засята с растения от рода на конопа. Около равнищата, ситуирана в гориста околност, били подредени бидони с вода, туби с препарати, обработващи принадлежности, маркучи, водни помпи.

На място били двама мъже, които полагали грижи за растенията. Те създали опит да избягат от полицейските чиновници, само че са арестувани. Установена е самоличността им – харманлиец на 59 година и димитровградчанин на 43 година

Предприети са процесуално-следствени дейности по досъдебното произвеждане. Иззети са 343 култивирани конопени растения с височина от 80 до 110 см. При тестване с полеви наркотест насажденията са реагирали на високорисковото наркотичното вещество - канабис.

Второ досъдебно произвеждане е формирано по случай отпреди седмица, когато служители на реда са направили инспекция на земеделска равнища в землището на село Ябълково, община Димитровград, стопанисвана от ООД. На компанията има издадено позволение за развъждане на канабисови растения от Министерството на земеделието, храните и горите.

В наличието на единия от притежателите – 41-годишен хасковлия, чиновниците откриват, че равнищата обаче не се охранява от физическа защита и няма построено видеонаблюдение.

Освен разрешителното, представителят не е дал други документи, изискуеми по Закон. В тази връзка са подхванати незабавни дейности – конфискувани са 2987 култивирани конопени растения, ситуирани в 80 реда с друга дължина, които са изпратени за експертиза по отношение на наличието на тетрахидроканабинол в тях. Оказало се, че в 210 от растенията наличието му е над допустимото.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР