Органите на реда призоваха протестиращите да напуснат лагера или ще

...
Органите на реда призоваха протестиращите да напуснат лагера или ще
Коментари Харесай

Полицейска вълна в кампуса на Калифорнийския университет

Органите на реда приканиха протестиращите да изоставен лагера или ще бъдат задържани
Стотици служители на реда с каски навлязоха в кампуса на Калифорнийския университет в Лос Анджелис, с цел да разчистят пропалестински протестен лагер, нападнат предната нощ от произраелски поддръжници.

Протестът в Калифорнийския университет е една от множеството демонстрации в американски университети от последната седмица с искане за преустановяване на спора в линията Газа.

Със задаващите се репресии в университета оше повече нараства напрежението в американските колежи, където митингите против Израел поради войната в Газа доведоха до конфликти сред студенти, учебни админи и правоприлагащи органи.
 Снимка: AP/БТА
Стотици хора са се барикадирали в кампуса на Калифорнийския университет. Полицията им подреди да изоставен, като в противоположен случай ще бъдат задържани.

От часове полицейското наличие в региона е засилено, като полицейските кордони са обърнати - някои към кампуса, други към улиците, съобщи , която следи онлайн протичащото се.

В небето летят хеликоптери. По улиците, край полицейските кордони, протестиращите държат флагове и плакати с протестни антивоенни лозунги. Полицейското ръководство на Лос Анджелис и локалните лечебни заведения са сложени под паника.
 Протестен палатков лагер в Калифорнийския университет, 1 май 2024 година
Протестен палатков лагер в Калифорнийския университет, 1 май 2024 година
Снимка: AP/БТА
Все още не е ясно дали полицията ще стартира арести, с цел да разчисти лагера - само че Би Би Си оповестява за злокобна тишина на място в очакване какво следва. 

Около залез слънце, служители на реда със специфична екипировка се насочиха към кампуса, в съседство на който са ситуирани палатковият лагер и тълпите стачкуващи. Някои протестиращи носят каски, очила и респираторни маски в очакване на нападението ден откакто университетът разгласи лагера за противозаконен, отбеляза .

Стотици други пропалестински деятели, които се събраха пред палатковия град, скандирайки по адрес на полицията " Засрамете се ", някои удряха по барабани и развяваха палестински флагове, до момента в който чиновниците на реда маршируваха към територията на кампуса.

Демонстрантите, доста от които носеха обичайните палестински шалове кефия, също скандираха " Няма да спрем. Няма да почиваме " и " Освободете, освободете Палестина ".
 Пропалестински протестиращи в Калифорнийския университет в Лос Анжелис, 1 май 2024 година
Пропалестински протестиращи в Калифорнийския университет в Лос Анжелис, 1 май 2024 година
Снимка: AP/БТА
Много по-малка група стачкуващи, развяващи израелски флагове, приканиха полицията да затвори лагера, викайки: " Хей, хей, хо-хо, премахнете окупацията ".

Но полицейски чиновници стояха в периферията на палатковия лагер с часове - евентуално с цел да оставят тълпите от зяпачи да се разредят - в очакване на заповед да отстранен барикадите и да тръгнат към лагера, с цел да арестуват жителите му, които отхвърлят да изоставен.

Пропалестинската проява, която сковава Колумбийския университет в Манхатън, Ню Йорк, приключи трагично късно против 1 май, когато служители на реда с щитове за битка с безредиците нахлуха в кампуса на университета от Бръшляновата лига.

Университетски чиновници на всички места в Съединени американски щати показват безпокойствие от вълната от митинги, които може да осуетят плануваните абсолвентски церемонии идващия месец. Някои университети са отправили молба към полицията да овладее митингите, по време на които се следят грозни конфликти и се правят стотици арести, заяви Асошиейтед прес в петък, 26 април.[**sorce_name**]

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР