Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (MCA) одобри

...
Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (MCA) одобри
Коментари Харесай

Британският регулатор одобри сделката на AstraZeneca за придобиване на Alexion

Органът за конкуренция и пазари на Обединеното кралство (MCA) утвърди договорка за придобиване от британско-шведската компания AstraZeneca на американската фармацевтична компания Alexion на стойност 39 милиарда $, съобщи Ройтерс.

По негови данни, надзорният орган е решил да не стартира разширена проверка след първичната оценка на съглашението сред фирмите. MCA стартира обзор на договорката през май тази година, с цел да види дали това може да повлияе на конкуренцията в Обединеното кралство или на други пазари. По-рано този месец договорката беше утвърдена на равнище Европейски Съюз, показва Ройтерс, представена от.

Споразумението, че AstraZeneca ще придобие Alexion за 39 милиарда $, беше реализирано през декември 2020 година Очаква се договорката да завърши през третото тримесечие на 2021 г. 

Агенцията напомня, че AstraZeneca е работила с Оксфордския университет за създаване на ваксина против новия ковид. Alexion създава медикаменти за лекуване на комплицирани и редки болести в региона на нефрологията, неврологията, метаболизма, онкологията и кръвните болести. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР