Оранжевото небе през вчерашния ден бе свързано с облачен вихър,

...
Оранжевото небе през вчерашния ден бе свързано с облачен вихър,
Коментари Харесай

От 24 март започва трайно затопляне, температурите рязко скачат

" Оранжевото небе през вчерашния ден бе обвързвано с заоблачен ураган, който мина през страната. За малко небето над София и западните региони се оцвети в жълто, защото облаците, заради съществуването на сахарски прахуляк, доближиха и до нашата страна ", каза синоптикът Петър Янков в " България заран ". 

Той разясни, че циклонът, който се образува над западното Средиземноморие, няма да се реализира. По думите му той ще премине южно от Гърция и ще се насочи към Анталия.

" В събота ще има повече облаци. Главно в Източните региони ще превалява напълно едва, само че на фона на облачно време. В неделя ще има повече слънце. Неделя е подобаващият ден за високопланински туризъм. Температурите в България ще бъдат сред 4 и 10 градуса. Това са температури към 4-5 градуса по-ниски от естествените за сезона ", изясни Янков пред Bulgaria ON AIR.

Синоптикът заяви още, че в Гърция температурата ще бъде към 11 градуса. 

" Това комплициране на температурите - нормално в южните елементи на Европа е по-топло, ще бъде прекратено в околните дни, защото въздушните маси, които идват от Океана, ще изчистят топлия въздух ", уточни Янков.

" Между 22 и 23 март се чакат превалявания. Главно в Източна България ще бъдат по-интензивни, защото въздушните потоци се насочват от север. Ще вали дъжд и сняг, само че от 24 март стартира едно трайно покачване на температурите, тъй че до 29 - 30 март ще бъде доста топло. Рязко ще се покачат температурите. Това е един от признаците на световното стопляне особено на Балканите - внезапна промяна в температурно и валежно отношение ", означи синоптикът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР