Оранжев код за опасно време - силни валежи и гръмотевични

...
Оранжев код за опасно време - силни валежи и гръмотевични
Коментари Харесай

Бури и студ - обявен е оранжев код за опасно време

Оранжев код за рисково време - мощни превалявания и гръмотевични стихии е разгласен за Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габрово. В останалите региони работи предупредитеен жълт код. Изключение вършат областите от Източна България -Добрич, Варна и Бургас.

Такова време ни чака през днешния ден, предава Българското национално радио. Температурите сензитивно ще се намалят.

Днес от запад на изток през страната ще минава добре изразен леден атмосферен фронт. Облачността ще е по-често забележителна, купеста и купесто-дъждовна. В доста региони ще има краткотрайни превалявания, гръмотевици и краткотрайно увеличаване на вятъра; тук-там явленията ще са интензивни, има условия за градушки. Преди обяд вятърът ще е от северозапад, след пладне ще се ориентира от север-североизток, ще е до сдържан, само че вечерта в източните и планинските региони ще се усили. Дневните температури ще се намалят, повече в Западна България - оптималните там ще са 20°-22°, по високите полета под 20°; в югоизточните региони към момента ще доближават 27°-28°, в София - към 19°.

В планините ще е най-вече облачно. На доста места ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевични стихии. По най-високите върхове на Рила и Пирин дъждът ще се примесва със сняг. След обяд вятърът ще се ориентира от североизток, ще е сдържан, краткотрайно мощен. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 15°, на 2000 метра - към 9°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна, купеста и купесто-дъждовна. На доста места ще има краткотрайни, в изолирани региони - краткотрайно интензивни превалявания и гръмотевици. Има условия за градушки. Ще духа до сдържан, по-късно след обяд и вечерта - мощен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 25°-26°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще се усилва и вечерта ще бъде 3-4 бала.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР