Оранжев код за интензивни валежи и силен вятър е в

...
Оранжев код за интензивни валежи и силен вятър е в
Коментари Харесай

Опасно време: Смерч мина през с. Лъвино и отнесе покривите на над 100 къщи, Смолян остана без ток

Оранжев код за интензивни превалявания и мощен вятър е в действие за страната. Очакват се покачвания на речните равнища, предизвестяват от Министерство на околната среда и водите, съобщи БНР.

 

Жена е потърпевша, откакто дърво е паднало и я е наранило на паркинга в градската градина в Шумен. По първична информация дамата е с фрактури, откарана е в регионалната болница.

 

Силна стихия отнесе покривите на близо 100 къщи в исперихското село Лъвино, заяви определеният за кмет на община Исперих Белгин Шукри, съобщи Българска телеграфна агенция. Не се оповестява за потърпевши хора. Шукри сподели, че сега заседава Общинският щаб за отбрана от бедствия и повреди.

 

В София от сутринта екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита " са реагирали на пет сигнала свързани със завирявания в регионите " Красна поляна ", " Витоша ", " Кремиковци ".

 

Продължава възобновяване на електрозахранването в Смолян след разразилата се стихия през днешния ден. Има скъсани електропроводи и развалени покриви и на територията на община Баните. Дежурни екипи работят по премахване на повредите.

 

В селата Житница и Дуванлии в община Калояново също е прекратено електроподаването.

 

В Пловдив са получени 7 сигнала за паднали дървета. Дървета са паднали върху пътни платна в селата Бегунци, Нареченски бани и в региона на Карлово.

 

От минал над с. Долец, община Дулово смерч, има изпопадали дървета и електрически стълбове, скъсани жици и отнесени покриви на къщи, заяви регионалният шеф на Силистра Минчо Йорданов. От метеорологичната обсерватория обявиха, че скоростта напразно е надвишавала 20 метра в секунда.

 

Има данни и за градушки. По места - с величина на грахово зърно. 

Бурни ветрове събориха дървета и клони и затрудниха придвижването по пътищата в област Стара Загора.

 

Във Велико Търново са наводнени кръговите кръстовища към регионалната болница. 

 

Наводнени сектори имаше в няколко квартала на Перник.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР