Оранжерийни производители и животновъди отново излязоха на протест пред Министерството

...
Оранжерийни производители и животновъди отново излязоха на протест пред Министерството
Коментари Харесай

Производителите отново протестират пред Министерството на земеделието

Оранжерийни производители и животновъди още веднъж излязоха на митинг пред Министерството на земеделието и храните , съобщи БГНЕС.

На митинга участват няколко браншови организации. Това са Обединени български животновъди, Национален съюз на говедовъдите в България, Институт на дамите фермери, Асоциация на биволовъдите в България и Национална асоциация на оранжерийните производители.

Основният мотив за тяхното неодобрение са изпълнените претенции за възстановяване на финансовата обстановка в сектора . Те упорстват за увеличение на ставките за подкрепяне до равнищата от предходната година. Друго тяхно искане е държавната помощ за компенсиране поради войната в Украйна и средствата по " de minimis " да залегнат в Бюджет 2024.

Протестиращите показват, че в настояванията им няма по какъв начин да има промени, защото те отразяват належащите проблеми в бранша.

Производителите насочиха рецензии към министърът на земеделието Кирил Вътев, който съгласно тях се разправя еднолично с водачите на фермерските организации по националните малките екрани.
 Производителите на митинг желаят пари, защото се усещат унизени
Производителите на митинг желаят пари, защото се усещат унизени

Един от главните претекстове за недоволството на животновъдите и оранжерийни производители е неналичието на задоволително финансиране
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР