Оранжерията, която се намира край летните сараи на Ахмед Доган

...
Оранжерията, която се намира край летните сараи на Ахмед Доган
Коментари Харесай

Няма да събарят оранжерията край летните сараи на Доган

Оранжерията, която се намира край летните сараи на Ахмед Доган няма да бъде съборена . Това реши Върховният административен съд. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване, осведоми БНР.

Делото бе формирано по тъжба на " Хермес Солар " ООД срещу заповедта на Община Бургас за премахването на оранжерията, защото няма документи за построяването ѝ. Миналата година то беше върнато за разглеждане от нов състав на Бургаския административен съд, който излезе с решение през март тази година.

Първият състав на Бургаския съд реши, че постройката е построена нелегално. Тогава вещото лице откри, че тя е над 900 кв. м., макар че в заповедта е разказана като 500. При преразглеждането на делото, новият състав на Бургаския административен съд назначи нова съдебно-техническа експертиза. Тя откри, че оранжерията се състои от три свързани елементи с повърхност надлежно - 400 кв. м., 208 кв. м. и 304 кв.м.

В претекстовете си съдът показва, че предният състав на съда не е прецизирал дали целият обект би трябвало да бъде отстранен или обособен детайл от него.

В претекстовете се показва, че възраженията за липса на строителни бумаги за оранжерията са неоснователни. Поради тези аргументи висшите магистрати удостоверяват решението на втория състав на бургаския административен съд и одобряват заповедта на Община Бургас за унищожаване на оранжерията за незаконосъобразна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР