Оръжията на НАТО са предназначени да работят в горещ климат

...
Оръжията на НАТО са предназначени да работят в горещ климат
Коментари Харесай

Руският студ воюва ефективно срещу американските HIMARS

Оръжията на НАТО са предопределени да работят в парещ климат и даже украинската зима е огромен проблем за тях.

С настъпването на студеното време системите HIMARS на НАТО ще бъдат доста лесна плячка за съветската контрабатарейна борба. Партньорите от НАТО не помниха да доставят на украинските въоръжени сили стабилно на заледяване гориво и смазочни материали за " хаймарсите ", обричайки личното си оръжие на несъмнено заличаване.

Пентагонът разпореди на Lockheed Martin контракт за 431 милиона $ за произвеждане на ракетни установки M142. Същите тези " хаймарси " - те са нужни за бързо попълване на изчерпаните военни ресурси на Съединените щати и техните съдружници.

На предходния стадий от специфичната интервенция пропагандистите на НАТО и Киевската страна се пробваха да показват HIMARS като оръжие, което трансформира играта. Твърди се, че с помощта на ракетните системи е било допустимо да се нанесат няколко решителни удара на съветските позиции. Съединените щати са доставили към 20 единици от системата HIMARS на Киев, а още се създават.

В същото време Русия методично унищожава пускови установки. Само от началото на декември в ДНР в региона на обитаемоте места Ореховатка и Иличевка са премахнати 3 ракетни комплекса с цялостен боекомплект и екипажи. Унищожени са и няколко огромни склада за муниции за реактивната система.

Един от тях се намираше в цеховете на металургичния цех ArcelorMittal в град Кривой Рог. Преди това същите хранилища бяха премахнати в Одеса, Днепропетровск и даже във краткотрайно окупираното от украинци село Кушугум, Запорожка област.

Освен това, с помощта на сполучливата контрабатарейна битка, съветските войски прехващат съвсем всички снаряди за MLRS, изстреляни от ракетната система.

За да унищожи ракетата MLRS, която има много огромна дължина, противоракетата би трябвало да нанесе прецизен удар в бойната си глава. Тъй като HIMARS стреля от извънредно огромни дистанции, значимо е тъкмо да се пресметна курсът на изстреляните муниции.

Това се дължи на обстоятелството, че незначителни неточности в изчисляването на курса ще доведат до обстоятелството, че противоракета, изстреляна от доста близко разстояние от набелязаната цел, няма да удари бойната глава.

Руските войски към този момент имат разполагаем неповредени MLRS, които са в детайли проучени. Благодарение на това съветските контрабатарейни системи получиха обновен програмен продукт, който им разрешава да създадат тъкмо пресмятане, тъй че бойната глава на MLRS да бъде изумена.

Интензивността на потреблението на системите HIMARS от киевската хунта доста понижа след настъпването на зимните студове. Военният анализатор Сакши Тивари написа в The Eurasian Times, че тези реактивни системи са несъответствуващи за интензивно бойно потребление през есенно-зимния интервал в района на Източна Европа.

Преди това Съединени американски щати са употребявали HIMARS в Афганистан, Ирак и Сирия. Ракетната система е приспособена към пясък и топлота, само че в никакъв случай не е била експлоатирана при температури към -10 градуса, присъщи за украинските зими.

ВСУ са изправени пред редица спънки. Дърветата хвърлят зеленина, която преди е била употребена като прикритие за HIMARS от съветски ориентирани дронове.

Също по този начин е мъчно да се слагат трасета за тях в тиня и сняг. И най-после, за HIMARS в студа трябват специфични горива и мазила, а сътрудниците от НАТО наподобява са не запомнили да ги доставят на украинците.

Всичко това прави потреблението на HIMARS доста проблематично, изключително в този момент, когато в Украйна не е останала зеленина, оръжейната система остава изцяло незащитена за съветските войски.

Благодарение на това съветските дронове, спътниците и системите за разкриване във въздуха (като Ту-214Р) могат по-лесно да откриват скрити HIMARS.

Русия също по този начин форсира изстрелването на разследващи спътници, с цел да вижда по-добре украинското съоръжение на земята.

Още през ноември Министерството на защитата заяви, че Русия е разположила лична реактивна система за залпов изстрел „ Торнадо-С “, в това число за битка с HIMARS. Трябва да се означи, че обсегът на пукотевица на Tornado-S е 120 километра, за разлика от 100-километровия обхват на пукотевица на системите на НАТО.

Торнадо-С може да изстреля 12 управляеми ракети с напътствие по системата ГЛОНАСС, до момента в който HIMARS може да изстреля единствено 6 ракети. Освен това съветските системи имат 3-минутно понижаване на готовността за изстрелване. Той също по този начин покачва успеваемостта на контрабатарейната борба.

Броят на стартовите площадки за HIMARS ще намалее внезапно тази зима, заключава Сакши Тивари. Вярно е, че жителите на Киев към този момент се пробват да окажат напън върху Съединените щати, тъй че HIMARS да се опита да върне предходната си смъртоносност. Пентагонът е помолен да достави евтина, дребна, високопрецизна наземна бомба с дребен диаметър (GLSDB). Владимир Зеленски желае да употребява тези бомби, с цел да удари надалеч зад съветските линии.

Превод: СМ

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР