Оптимистична прогноза за времето през следващите дни даде синоптичката на

...
Оптимистична прогноза за времето през следващите дни даде синоптичката на
Коментари Харесай

Натали Трифонова: Температурите скачат до 20 градуса до дни

Оптимистична прогноза за времето през идващите дни даде синоптичката на БТВ Натали Трифонова.

" Тази вечер облачността ще понижава, а температурите в множеството обитаеми места ще бъдат негативни - до минус 5 градуса. По-високи ще са стойностите тук-там в северозападните региони - до 3-4 градуса там. В съботния ден облачността ще бъде променлива, постоянно намаляваща до слънчево, вятърът ще бъде сдържан, в Дунавската низина и планинските региони - мощен от запад-северозапад. Дневните температури ще се покачат и оптималните ще са сред 8 и 13 градуса. В София следобяд се чакат към 8.

В планините облачността ще бъде променлива. Преди обяд в масивите от Западна България ще има повече облаци, а на обособени места ще превали напълно слаб сняг. Следобед  облачността ще понижава, ще духа от сдържан до мощен северозападен вятър. Температурата на 1200 метра височина ще бъде към 3-4 градуса, на 2000 м - към минус 2 градуса.

През идващите дни ще бъде прохладно и ще се затопли още. Сутрешните температури в цялата страна ще бъдат позитивни, най-вече сред 3 и 8 градуса, а дневните ще бъдат към и над 15 градуса, а в понеделник даже до 20 градуса. Много слънчеви часове и пролетни температури ни чакат през новата седмица ", сподели тя.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР