Определянето на таван на цените на енергията е един от

...
Определянето на таван на цените на енергията е един от
Коментари Харесай

Европейският съвет обсъжда таван на цените на енергията

Определянето на таван на цените на силата е един от въпросите, които европейските водачи ще разискват на съвещанието си в Брюксел, което стартира в този момент. На него участва американският президент Джо Байдън. Развитието на съветската експанзия в Украйна също ще бъде една от тематиките. 

Едва ли водачите ще реализиран единодушие по въпроса за таван на енергийните цени заради сериозните вътрешни различия, считат осведомени. Те ще изслушат предлагането на Европейската комисия в тази тенденция и ще обсъдят неговите плюсове и минуси. По-рано министър председателят Кирил Петков съобщи, че решението е понижаване на цените на газа, който страните-членки купуват:

" Единственият метод това да го създадем е да купуваме дружно, като Европа. Това може би ще е по-силна мярка, в сравнение с каквото и да било друго, тъй като, в случай че успеем дружно да понижим цената на газа, който се изкупува, от една страна, това води до понижаване на инфлацията в Европа и в България съответно, въпреки това, дава по-малко доходи на тъкмо тези страни, които доставят ".

Върховният представител по външната политика и сигурност Жозеп Борел сподели, че резултатът от войната може да е огромно проваляне за Русия и добави, че идващите две седмици ще са решаващи за това кой ще завоюва. 

" Да се надяваме, че това няма да се случи ", отговори той на въпрос за възможна химическа офанзива против Украйна. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР