Определено най-лошата новина за българския спорт тази седмица е тежката

...
Определено най-лошата новина за българския спорт тази седмица е тежката
Коментари Харесай

Горе главата, шампионе!

Определено най-лошата вест за българския спорт тази седмица е тежката травма на бореца Кирил Милов, която ще го извади от присъединяване в идната Олимпиада в Париж. Роденият в Дупница 27-годишен спортист е със разкъсване на бедрен мускул. Реагира се бързо и към този момент му беше направена интервенция в Германия. Сега следва дълъг интервал на възобновяване.

Кирил гостува в подкаста на ТОПСПОРТ " Без запаси " преди старта на подготовката му в Хърватия. И тогава стана дума за множеството тежки контузии през които е минал досега. Знам какво му е в главата и душата в този момент. Колко зле се усеща, че още веднъж е надалеч от огромната си фантазия - злато от Олимпиада. Специалистите бяха уверени, че той сигурно щеше да донесе оценки за България от Париж 2024. Съдбата обаче още веднъж му обърна тил.

Той е мъж, който през годините потвърди, че може да се бори с тежкото, с сложното в разногласието и живота, в професионален и персонален проект. Сигурен съм, че ще го направи и в този момент. Не спирах да диря клиповете, които публикуваше от подготовката. Всичко вървеше по проект и изглеждаше повече от обнадеждаващо. Но травмите са оня тежък камшик, който удря по спортистите. Често пъти тъкмо в най-лошия вероятен миг. Като този в този момент, преди най-важния състезателен конгрес на планетата.

Най-важното сега е, че интервенцията е предходна сполучливо. Очаква се възстановителният развой да бъде към половин година. И когато фантазията за орден от Олимпиадата се отсрочва, остава тази за злато от Световно състезание. Сега той има потребност от поддръжка, от съпричастност. Със сигурност ще я получи от своето семейство, другари, сътрудници и последователи. За да мине и през този тежък интервал, да прескочи и този трап. Да се върне още по-силен на тепиха.

Горе главата, шампионе! Всички имаме вяра в теб!
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР