Оправдателната присъда по делото срещу бившия кмет на Община Родопи

...
Оправдателната присъда по делото срещу бившия кмет на Община Родопи
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъдата на бившия кмет на община Родопи

Оправдателната присъда по делото против някогашния кмет на Община Родопи Йордан Шишков , за занемареност в изплащането на неустойки за ремонт на пътища, е доказана от Върховния касационен съд (ВКС). Съставът на Върховен касационен съд остави в действие въззивната присъда от 30.05.2022 година, която не може да бъде обжалвана.

Йордан Шишков е приет за отговорен за това, че на 29 октомври 2010 година и 17 януари 2011 година не е положил задоволително грижи за повереното му общинско имущество, от което са последвали вреди в размер на о бщо 459 654,57 лева

Той сключил две спогодби по осъществяване на контракти на общината с " Интегрирани пътни системи " АД - София, според които били планувани неустойки за всяко забавено заплащане от общината (от 0,2 до 10% от просрочената сума). Въпреки че тези неустойки не попадали в първичните контракти, общината платила надлежно 148 472,57 лева и 311 182 лева .

Върховните съдии бяха безапелационни, че заради липса на справедлива съставомерност на закононарушението по член 219, алинея 1 от Наказателния кодекс, материалният закон беше прибавен и беше постановена оправдателна присъда по отношение на подсъдимия Шишков.
 Осъдиха условно кмета на община Родопи за занемареност
Осъдиха условно кмета на община Родопи за занемареност

Той е ощетил общината с близо 560 000 лева
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР