Оправдателна присъда за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен

...
Оправдателна присъда за зъболекаря д-р Валентин Павлов, на чийто стоматологичен
Коментари Харесай

Родителите на починалото на зъболекарски стол 14-годишното момче: Оправдателната присъда на доктора е гавра с паметта на детето и нас

Оправдателна присъда за зъболекаря доктор Валентин Павлов, на чийто стоматологичен стол след обща анестезия умира 14-годишно дете през 2016 година Поради липса на антидот то е издъхнало на път за болничното заведение. 

Родителите упрекват медиците, че не са ги предизвестили за рисковете на анестезията и са викнали кола за спешна помощ прекомерно късно. Бащата на Алекс - Валери Захариев съобщи в утринния блок на БТВ, че оправдателната присъда на втора инстанция на зъболекаря е подигравка с паметта на детето. Павлов бе приет за отговорен на първа инстанция и наказан условно на 3 години. „ Хвърля се прахуляк в очите, че в България има някакво правораздаване. Ще апелираме пред висш съд  тези присъди и ще продължим да настояваме за оптимално строги присъди за тези хора ”, съобщи още той като разясни, че за анестезиолога доктор Филипова и шефа на клиниката Павлова – присъдите са понижени от 3 на една година условно с възобновяване на правата за упражняване, съобщи вести.бг.

``
реклама

Според бащата анестезиологът е признал в съда, че е разпознала признаците на малигнена хипертермия, само че е чакала нареждането на доктора, с цел да извика кола за спешна помощ, знаела е, че единствено атидот може да помогне. Почерненото семейство към този момент близо 3 години търси правдивост за гибелта на 14-годишният си наследник. Юни 2016 година. Д-р Валентин Павлов оперира 14-годишния Алекс под цялостна анестезия в своята стоматологичната клиника. Той обаче не осведоми родителите за рисковете от интервенцията. След слагане на упойката детето умира.

Майката на детето Албена Захариева изясни, че не са й били разяснени рисковете от общата анестезия, а единствено са й споделили, че по този начин синът й ще бъде по-спокоен по време на интервенцията. Не били направени и никакви проучвания, докторът добавил, че момчето би трябвало да е крепко, споделя още почернената майка.  Според нея цялата виновност и отговорност носи доктор Павлов. Той управлява целия екип, той взема решение,  добави Захариева.

Родителите ще желаят оптимални санкции за екипа. А за оправдателната присъда на доктор Павлов нямат пояснение, тъй като показват, че даже е имало още един сходен случай на техния, само че детето е откарано бързо до болничното заведение и в този момент е живо. Не могат да ни убедят че и за нашето дете не е имало късмет, обявиха почернените родители. Още две каузи текат в прокуратурата и Софийски градски съд против Валенти Павлов за сходни случаи.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР