Оправданията като студено е, тъмно е, мокро е и подобни

...
Оправданията като студено е, тъмно е, мокро е и подобни
Коментари Харесай

Как да тичате в студа, без да се разболявате?

Оправданията като студено е, мрачно е, мокро е и сходни не са познати за някои. Но по какъв начин се получава по този начин, че едни могат да подценен климатичните условия и да не разрешат да провалят тренировката, а на други не им се получава? Вижте някои от тънкостите за тренировки на открито в студа, които ще ви оказват помощ да поддържате тонуса си и през зимата.

# Задължително започвайте тренировката си с разпъване и загрявка. Най-добре е да я вършиме вкъщи или в краен случай на открито, само че много интензивна.

# Оптималното време за подготовка на открито е до един час. Важното е да не оставяте тялото ви да изстине – в случай че почувствате, че стартирате да се охлаждате, незабавно се приберете.

# По време на тичане е добре да дишате през устата. Когато въздухът е леден, притиснете езика си към небцето – по този начин ще спирате въздуха да доближи до гърлото ви. А може да си сложите специфична превръзка на устата и да дишате през нея.

# Носете светлоотразителни облекла, изключително в случай че тичате в полумрак и не тичайте върху лед – заплахата от контузии е огромна.
Източник: elle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР