Опознаването на предлагането на дигиталните активи в обращение е от

...
Опознаването на предлагането на дигиталните активи в обращение е от
Коментари Харесай

Предлагането на Dogecoin в обращение и потенциалът му за растеж и иновации

Опознаването на предлагането на цифровите активи в обращение е от решаващо значение за разбирането на тяхната стойност. Това важи с особена мощ за мемe криптовалути като Dogecoin (DOGE), при които знанието за броя на токените в обращение може да помогне за разбирането на разнообразни аспекти на актива.

През декември 2022 година предлагането на DOGE в обращение се равнява на 132 милиарда, като за разлика от горната граница на Биткойн от 21 милиона монети, DOGE няма ограничаване за броя на токените, които могат да бъдат генерирани.

DOGE употребява консенсусен механизъм за доказателство за работа (PoW) за добива, при който миньорите употребяват компютри за решение на комплицирани математически задания, с цел да удостоверяват транзакции и да генерират нови монети. С 10,000 DOGE във всеки блок и прибавянето на един блок към веригата през всяка минута, всеки ден се основават 1.44 милиона нови токена.

Постоянното предложение на DOGE способства за релативно ниската му цена, която понастоящем е $0.082, доста под историческия му връх от $0.74, доближат през 2021 година Популярността на монетата се дължи на ниската ѝ цена и на обстоятелството, че тя е предопределена да се употребява като способ за заплащане.

Теоретично неограниченото ѝ предложение обаче докара и до забележителна волатилност на криптовалутата .


 


Бъдещето на DOGE е нестабилно заради няколко фактора, в това число комбинираното му предложение в обращение, неналичието на полза като меме монета и опасенията по отношение на високата консумация на сила на неговия PoW консенсусен механизъм.

Фондация Dogecoin си партнира със съоснователя на Етериум , Виталик Бутерин, с цел да може меме монетата да премине към PoS система, което би могло да се отрази удобно на потреблението ѝ на сила.

Въздействието върху цената ѝ обаче остава незнайно. Потенциалното консолидиране на DOGE с другите оферти за услуги на Илон Мъск също способства за несигурността към бъдещето на криптовалутата.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР