Опозицията трябва да бъде уважавана, незавасимо каква е. В предишния

...
Опозицията трябва да бъде уважавана, незавасимо каква е. В предишния
Коментари Харесай

Асен Агов: От 2001 г. тъпчем на едно място. Никой вече не вярва на Борисов и Путин

" Опозицията би трябвало да бъде уважавана, незавасимо каква е. В предходния парламент видяхме чистопробна нецензурност, в която уличният език кънтеше от трибуната. Надявам се в новия парламент да спорят с причини. Ако това се случи, най-вероятно ще напреднем и няма да е същото като в предходния парламент ", уточни той пред Българска национална телевизия.

По думите му обществото ни през днешния ден се дели на " имунизирани " и " наръсени " и посочи, че " лидерът на наръсените, който ще бъде част от новия парламент, употребява рисков фашизоиден език на съветската агитация ".

По тематиката с войната в Украйна Агов показа, че напоследък президентът Румен Радев е нанесъл съществени репутационни вреди на България. Според него е извънредно належащо страната ни да даде ясна позиция във връзка с спора.

Според политолога доцент Татяна Буруджиева евентуално отново ще станем очевидци на същите кавги и в новия парламент.

Трябва да се почита съперникът, тъй като всяко друго държание не е политическо, а граничи с друго ползи. Ето за какво не трябва да се сърдим, че хората разискват с злост това, което виждат, тъй като те не виждат политика, счита тя.

Счита още, че е значимо да се конструира държавно управление, а не толкоз да се одобри държавният бюджет и Народното събрание отново да се разпусне.

Една от най-важните задания на тази парламентарна република е да се избере държавно управление. Един бюджет, даже и признат, е просто на хартия. Не можем да повторим същото нещо. Ако Народното събрание ще работи по 24 часа, с цел да роди единствено един бюджет, без да излъчи държавно управление, по-добре нищо да не прави, разяснява доцент Буруджиева.

Тя добави, че чака още с първия мандат да бъде образувано държавно управление, пък даже и на малцинството.

Ясно е, че в случай че не стане с първия мандат, с каква логичност ще стане с втория? 37% от хората отидоха да гласоподават – извънредно време е политиците да схванат, че хората желаят от тях да си правят работата, уточни политологът.

От своя страна някогашният енергиен министър Мирослав Севлиевски изрази вяра новият парламент да не наподобява на предходните два по къс живот.

Президентът даде време на политическите сили да се схванат за парламентарните комисии и за някаква стратегия за приемане на устав. Политиците ги избираме не да ни вършат сеир, а да ни забавляват, подсети той.

По думите му въпреки всичко има нещо позитивно в последната 1,5 година и това е, че в българската политика влезе свежа кръв.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР