Опозиционерът Ги-Брис Парфе Колелас, основен съперник на сегашния президент на

...
Опозиционерът Ги-Брис Парфе Колелас, основен съперник на сегашния президент на
Коментари Харесай

COVID-19 покоси конгоански опозиционер в самолета на път за Франция

Опозиционерът Ги-Брис Парфе Колелас, главен противник на настоящия президент на Република Конго Денис Сасу Нгесо на вчерашните избори, е умрял в резултат на COVID-19 в самолета, с който бе откаран на лекуване във Франция, заяви за Франс прес шефът на предизборната му акция.

" Починал е в медицинския аероплан, който пристигна да го вземе от Бразавил през вчерашния ден следобяд ", сподели Кристиан Сир Маянда.

" Броенето на гласовете ще продължи. Той беше отпред на някои места ", добави шефът на акцията и прикани последователите на Колелас да се съберат през днешния ден на протест.

На 61-годишния опозиционер беше изработен тест за covid в петък следобяд и той не съумя да взе участие в последната си предизборна демонстрация в Бразавил. Часове преди началото на изборите, той разгласява видео, в което сподели, че се бори със гибелта и прикани сънародниците си да се надигнат.

" Идете и гласувайте за смяната. Така няма да съм се борил на вятъра. Вдигнете се като един. Зарадвайте ме. Аз се боря в леглото си със гибелта. Вие се борете за своята смяната. Става въпрос за бъдещето на децата ви ", сподели във видеото Колелас, преди да постави назад кислородната си маска.

Колелас се очерта тази година като единственият същински противник на 77-годишния Сасу Нгесо, който е на власт от 36 години и не криеше желанието си да бъде избран отново още на вчерашния първи тур на изборите, резултатите от който ще станат известни след няколко дни.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР