Оплакванията от преяждане, усещане за подуване и тежест в стомаха

...
Оплакванията от преяждане, усещане за подуване и тежест в стомаха
Коментари Харесай

Правилно комбиниране на храните – основни принципи


Оплакванията от преяждане, чувство за отичане и тежест в стомаха са най-обичайните положения след поредиците от празнични дни. За доста хора обаче нередовният корем и недоволствата, които основава, са продължителен и постоянен проблем. В множеството от тези случаи в основата на казуса стои неправилното съчетание на храните в ежедневния

хранителен режим.

Дискомфортът, подуването и тежестта в стомаха не са обикновено събитие. В идеалния случай след хранене следва да се усещаме свежи и енергизирани . Затова появяването на отрицателни чувства без значение дали след обяд или вечеря, следва да се преглежда като сигнал, че е нужна смяна в метода на хранене .

Най-често тя стартира с смяна в метода, по който комбинираме питателните артикули на трапезата си. Отделните хранителни артикули може взаимно да повлияват разграждането и усвояването си. Определени комбинации сред тях е желателно или даже наложително да заобикаляме .

Затова комбинирането на храните във всяко на ден меню е извънредно значимо решение и изисква нужното внимание.

По-рационалното съчетание на храните ще помогне за по-добро храносмилане, по-пълно асимилиране на питателните субстанции, ще обезпечи поддръжка за чревната флора и ще облекчи най-честите видове недоволства след хранене – тежест и отичане на корема, запек , нередовно изхождане и други Тези положителни резултати може да се реализиран с елементарни промени в хранителния режим, започващи от вярното периодично повтаряне на другите храни на трапезата.

С вярно периодично повтаряне и съчетание на обособените храни всеки може да открие самостоятелния баланс за оптимално действие на храносмилателната си система. Така с времето хората с неточен корем , или страдащи от синдром

на дразнимото черво, ще съумеят да контролират активността на стомашно-чревния тракт. В допълнение ще се усъвършенства контролът върху тежестта. Позитивният резултат от вярното съчетание на храната върху положението на косата и кожата също няма да закъснее.

Свързани публикации.. 3 храни, които не би трябвало да смесваме с млякото 0 Кои храни да заобикаляме при запек? 1 Кои храни ще ни заредят с сила в празничните дни? 0

Огромното значение на рационалното съчетание на храната се изяснява с един главен факт. Трите съществени вида хранителни субстанции - въглехидратите, белтъчините и мазнините – се усвояват с друга скoрост и под въздействие на разнообразни групи ензими в стомаха. Всеки хранителен артикул съдържа разнообразни количества от тези субстанции.

Така, в случай че в границите на едно хранене одобряваме храни, които изискват друго време за престой в стомаха и секреция на разнообразни видове ензими, тази композиция е нежелателна. В някои случаи тя може да е и рискова за здравето. Има потвърдено рискови комбинации от храни – да вземем за пример прясно мляко и риба от консерва .

Млякото и млечните артикули като цяло са храните, с които би трябвало да внимаваме най-вече при комбинирането им с други артикули.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР