Опитват се да ни пречат всячески, което показва, че ги

...
Опитват се да ни пречат всячески, което показва, че ги
Коментари Харесай

Васил Божков: Ще участваме на изборите

" Опитват се да ни пречат по всякакъв начин, което демонстрира, че ги е боязън ". Това сподели в изявление за БНР предприемачът и създател на партия " Българското лято ". Думите му са в коментар на това, че Софийският градски съд отсрочи за 5 февруари делото за регистрацията на партия " Българско лято, а повода – прокуратурата е била нередовно призована.
Васил Божков бе безапелационен, че в случай че не съумеят с регистрацията на партията, то на изборите могат да намерят партия мандатоносител, с която да вземат участие. Той обаче отхвърли да каже коя може да я тя, като посочи, че има няколко благоприятни условия. " Ние играем постоянно за победа, с цел да спечелим тези избори. Ако партията реши, мога да бъда в листата. Ако желаят аз да бъда, мога ли да им откажа ", попита той.
 Съдът отсрочи регистрацията на партията на Васил Божков Българско лято Съдът отсрочи регистрацията на партията на Васил Божков " Българско лято "
Софийският градски съд отсрочи за 5 февруари делото за регистрация на партия " Българско лято ", обвързвана с предприемача с 18 обвинявания Васи...
Божков още веднъж повтори тезите си, че при него имало тотално нарушение на закона. " Никой не ми е казвал, че съм обвинен – никой не ме е търсил, нямам пратена призовка. Изведнъж като отпътувах за Дубай и взеха решение да ме потърсят ", сподели още Божков. “Има единствено изказвания ва един душевен нездравословен прокурор, нищо потвърдено няма. Решаваме, че някой е отговорен, унищожаваме го и след това почваме да търсим доказателства. Адвокатите ми ненапълно са осведомени с следствието, има тотално нарушение на закона. Нямам призовка, никой не ми е споделил, че съм обвинен “, безапелационен бе предприемачът.
Той разяснява и ареста на брачната половинка си. “Единственото обвиняване е, че ми е жена. Имах си бизнес проекти до Дубай, след което аероплан трябваше да вземе брачната половинка ми, след което заминавахме за Тайланд ", сподели още предприемачът, като посочи, че прокуратурата е знаела доста добре за неговата стратегия. “Има летателен проект, който се взима седмица по-рано “, посочи Божков. “За мен прокуратурата не съблюдава законите, Иван Гешев е инструмент на Бога, както самичък сподели. Няма връзка със здравия разсъдък много-много “, сподели още той.
" Чувствах се извънредно мощен, тъй като не съм нарушавал законите, постоянно съм си плащал налозите. Тези пари съм ги плащал след платени налози “, разяснява Божков подкупите, които самичък разкри, че е давал на Бойко Борисов и Владислав Горанов. “Не съм си осигурявал успокоение, осигурявал съм си битие “, сподели още той.
“Когато отхвърлих да заплащам, ми унищожиха целия бизнес. Плащал съм си всички налози и по-късно съм давал пари на тях. Въпреки всичко, не съм ощетил никой, това са мои персонални пари, мога да ги изям, да ги изпия, само че съм ги давал на грабителите. Рекетът ескалира, усилваше се повече и повече. Ако човек съблюдава законите, той би трябвало да е недостижим. Не съм давал подкупи, мен са ме рекетирали. Не съм вярвал, че такова нещо съществува, по тази причина съм мислил, че съм недостижим “, сподели още той.
 Васил Божков проговаря в първо изявление от 1 година Васил Божков проговаря в първо изявление от 1 година
Бизнесменът Васил Божков ще даде първо изявление от една година. Това излиза наяве от обява в обществените мрежи. В нея се споделя, че Бо...
" Всички видяхте, че записите са инсталирани. Това са фрагменти от диалози, които са наслагвани от неща, които съм казвал ", сподели още той по отношение на пуснатите от прокуратурата 4 записа на позвънявания на предприемача до Огнян Стефанов, Александър Паунов и варненския юрист Захари Томов, в които се приказва за манипулиране на митингите в обществените мрежи.
“Моделът се сменя, като се вземе политическата власт. Това става посредством избори, времето на революциите отмина. Протестите не дават властта, те могат да смъкват някой от власт, само че тя се печели на избори. Подкрепял съм морално митингите, само че не съм ги финансирал. Мисля, че много повече от 10 000 мога да изпратя пред Народното събрание ", безапелационен бе той.
“Не се прикривам, не мога да се върна, хунтата ми сътвори хиляди проблеми, писаха молби за екстрадиция, до интерпол. Вървят процедури и аз не мога да напусна Дубай. Тук е правова страна и процедурата си върви. Ако зависи от мен, незабавно бих се върнал ", сподели още Божков в предаването " Политически неточно " по БНР.
" Винаги съм имал задача – имах задача да подкрепям спорта, сътворих олимпийски и международни първенци. Имах задача да събера културното завещание на България, сътворих най-голямата сбирка на страната, те го унищожиха. Сега задачата ми е да отърва българския народ, аз мога това, елементарния човек не може. Ще го създадем със законови промени. Партиите на статуквото не могат да трансформират нищо, те приказват за рестарт. Ние не желаеме рестарт на системата, желаеме да бутнем всичко ", безапелационен бе той.
 Съдът анулира запор за близо 1 млн. лева на компания, обвързвана с Божков Съдът анулира запор за близо 1 млн. лева на компания, обвързвана с Божков
Административният съд - София-град, анулира запор върху парцели за близо 1 млн. лева, натрапен на компания, обвързвана с Васил Божков. Решението...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР