Опитваме се да оставим трайна памет в обществото с какво

...
Опитваме се да оставим трайна памет в обществото с какво
Коментари Харесай

Иван Брегов, ИПИ: Социални въпроси изместват дебата за правосъдната реформа

„ Опитваме се да оставим трайна памет в обществото с какво се ангажират претендентите за ръководство на страната. Понеже те имат един неприятен табиет – след изборите да смъкват от общественото пространство политическите си платформи и по никакъв метод да не обвързват дейностите си с обещанията. “ Това съобщи пред БНР Иван Брегов от Института за пазарна стопанска система във връзка направен разбор, отдаден на правораздаването в политическите платформи в подтекста на отминалите два състава на Народното събрание и в тези за идното Народно заседание.
Голяма част от тежките обещания в областта на правораздаването не бяха сведени до съвсем нищо , означи Брегов по отношение на активността на 45-ото и 46-ото Народно заседание в тази сфера.

Той предвижда, че от сегашните оферти „ поддръжка може би ще събере това, което е обвързвано с устройството на Висшия правосъден съвет “.

Със сигурност можем да кажем, че Българска социалистическа партия, Има Такъв Народ, Демократична България и „ Продължаваме промяната “ са твърдо за закриване на профилираните съдилища и ще се обединят по този симптом , посочи Иван Брегов.

Относно преместването на Бюрото за отбрана на очевидците той уточни, че това е „ комфортен метод да се навлезе в периферията на съдоустройствените въпроси, само че не е по никакъв метод удар в ядрото “.

От времето на тройната коалиция нямаме решителни, тежки промени в областта на правораздаването , които да събират огромен политически консенсус, акцентира Иван Брегов в предаването „ Преди всички “.

Брегов изрази мнение, че идният парламент ще се концентрира върху обществени въпроси и правораздаването още веднъж ще остане в периферията. 

Други, обществени въпроси към този момент изместват този спор . Изтървано беше времето за това от тази пролет. “
Той не е оптимист, тъй като по думите му „ в необятни съдружни формати никой не желае да носи отговорност “.
Цялото изявление слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР