Опитва ли се служебният кабинет на върне Газпром в България

...
Опитва ли се служебният кабинет на върне Газпром в България
Коментари Харесай

ПП искат служебният кабинет да разговаря с ЕК за разсрочване на Плана за възстановяване

Опитва ли се служебният кабинет на върне „ Газпром ” в България под претекст, че това е турски газ?
От „ Продължаваме Промяната ” приканиха да се одобри решение за задължаване за осъществяване на диалог сред Министерския съвет и Европейската комисия за разсрочване на Плана за възобновяване и резистентност във връзка с енергетиката. Това разгласи Радослав Рибарски от Политическа партия, който е и зам.-председател на парламентарната Комисия по енергетика.

Според него тематиката със затварянето на въглищните централи се политизира.

„ Нямаме ангажимент за закриване на никакви централи, само че тъй като от тази политическа партия няма да престанат. Още от декември месец предходната година подкрепихме и подписахме декларацията на синдикатите, която е за предоговаряне на Плана за възобновяване и резистентност ”, разяснява още Рибарски.

От Политическа партия оферират още да бъдат контрактувани оптимално положителни условия за Република България в бранш „ Енергетика ” в сходство с ограниченията и благоприятни условия на европейски правилник и новия проект на Европейски Съюз REPowerEU.

„ Икономическите последствия от войната, както и покачването на цените, също по този начин са задоволителен аргументиран мотив за пред Европейската комисия за опазване и отсрочване на задачите по декарбонизация, които залегнаха във към този момент утвърждения План за възобновяване и резистентност ”.

Васил Стефанов напомни, че газовата връзка сред България и Турция е единствено за потенциал. В момента тече на ниска цена азерски газ, което е действителна диверсификация. Стефанов попита за какво договорът е подписан от „ Булгаргаз ”, а не от „ Булгартрансгаз ”.

„ Булгаргаз " договорила ли е количества газ, които да влизат в Турция, само че произходът им да бъде съветски? Опитва ли се служебният кабинет на върне „ Газпром ” в България под претекст, че това е турски газ?

Отделно това чисто времево, това съглашение за 13 години - дълготрайно, беше подписано тъкмо три дни след края на дълготрайния контракт на България с „ Газпромекспорт ”. Същият този „ Газпром ”, който едностранно прекрати доставките на газ и се потвърдиха като един обезсърчителен снабдител на газ ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР