Опитният старши треньор на Спартак Варна - Димитър Димитров-Херо, остана

...
Опитният старши треньор на Спартак Варна - Димитър Димитров-Херо, остана
Коментари Харесай

Херо: Не заслужаваме да изпаднем, по-добри сме от преките съперници

Опитният старши треньор на Спартак Варна - Димитър Димитров-Херо, остана удовлетворен от играта, влагането и силата на своя тим при визитата на Берое. Според него, варненци са играли по-добре, само че неприятната реализация им е попречила да завоюват и те се задоволиха единствено с точка от .

" За следващ път ни попречи неприятната реализация. Това не е първи мач, в който играем по-добре от съперника и не съумяваме да осъществяваме напъните на тима. Това е нещото, което ни пречи да осъществим огромната цел, която ни бяха сложили. Неумението пред гола е най-големия проблем и получаваме голове от нищото. Видяхте – първи гол към нашата врата и получаваме гол. И това е съвсем във всеки мач. Явно напрежението е голямо, тъй като шампионата го започнахме с доста точки обратно спрямо останалите съперници. И всяка една среща, в която знаеш, че би трябвало да печелим, постоянно те сковава ", стартира Димитров.

След това той изясни, че Спартак страда от подценяването на лятната селекция, когато не са се взели задоволително качествени играчи и тимът дълго време нямаше точка даже. А сега многото контузени и заболели играчи в допълнение утежняват обстановката.

" Но аз мога да кажа, че от качеството на игрите съм удовлетворен като се изключи домакинския мач с Берое, който загубихме 0:4. Смятам, че в другите мачове нашият тим игра близо до своя най-много. Даже в доста от срещите бяхме по-добри, само че заради гореизказаните аргументи, не успяхме да спечелим. Ако този тим се резервира и се надгради малко, с лекост ще влезе още веднъж в Първа лига. Но би трябвало да се направи подобен тим, който има някакво ядро. А не като предходната година да започнеш шампионата от 10 кръга – 1 точка. И оттова ти си към този момент съвсем изпаднал. Искам да повторя, че от държанието на нашия тим, на нашите футболисти не се срамя. Напротив. Те играха близо до своите благоприятни условия ".

" Вижте ни скамейката. Нашата пейка е извънредно къса. Аз даже не мога да попълня тимовия лист. Но това са тези момчета. Да, изморени са. Нямам ротации, не мога и да имам вариативност. Но като качество на играта аз не мога да имам искания към тези момчета, а в противен случай. Мога да кажа в доста срещи бяхме по-добри ".

Попитан дали днешната среща е могла да даде повече очаквания и даже да извади Спартак от зоната на изпадащите, той сподели: " За мене, да – през днешния ден пропуснахме късмет да дишаме малко по-спокойно до края. Днес трябваше наложително да спечелим. Но все пак, дори и да изпаднем, аз желая да играем във всички мачове по този метод. Защото демонстрираме против директните съперници, че нашият тим е по-стойностен и не заслужава да изпадне ".




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР