Опитите за разговори, които ние в момента провеждаме са изключително

...
Опитите за разговори, които ние в момента провеждаме са изключително
Коментари Харесай

Иван Иванов, БСП: Вратата към нас не е затворена

Опитите за диалози, които ние сега организираме са извънредно наложителни. Всичко би трябвало да бъде направено, с цел да не бъде хвърлена страната в безпорядък. Въпреки декларираните позиции от последните дни, ние ще създадем опит, с цел да един градивен диалог, който да се стигне до някакво съгласие и образуване на кабинет. Това сподели в студиото на " Денят стартира " Иван Иванов, народен представител от " Българска социалистическа партия за България ".

Иванов съобщи, че чака партиите на митинга да проявят здрав разсъдък и да престанат със заяжданията между тях.

" Господин Трифонов си сменя мнението няколко пъти в този парламент. Първо бяхме партия на статуквото, след това мечтан сътрудник. Очевидно вратата към нас не е затворена ", сподели Иванов и добави:

" Господин Трифонов може би е споделил, че няма да поддържа държавно управление напълно на Българска социалистическа партия. Вие виждате, че в тези диалози не предлагаме нито министър председател, нито министри. Това би трябвало да се случи на едно общо единодушие от всички, които вземат участие в диалозите. Това зависи от последната среща на господин Трифонов ", сподели Иванов.

Той се надява до петък партиите на митинга да узреят, че страната може да пропадне в една бездна. Допълни, че съставът на Министерски съвет ще бъде препоръчан от партиите, които вземат участие в тези диалози.

Националният съвет на Българска социалистическа партия е предложил служебният кабинет като алтернатива. Иванов посочи, че в четвъртък Националният съвет ще се събере, с цел да вземе дефинитивно решение.

Иванов сподели още, че диалозите през вчерашния ден с ИБТНИ са били в позитивна посока. Утре предстоят диалози с Демократична България, а в сряда с Има Такъв Народ.

" Когато чуем тяхната дефинитивна позиция, чакаме разсъдъкът да надделее, да престанат с тези нападки и детски игри. В противоположен случай мандатът ще бъде арестуван тъкмо толкоз, едвам бъде призната актуализацията на бюджета и да не се хвърля страната в този безпорядък, който Борисов чака да се случи - да останат пенсионерите без пари, лекарите без пари, тези, които би трябвало да охраняват границата без пари - всичко това безвремие, което беше създавано последните 12 години, ще доближи своя разцвет ", предизвести Иванов.

В извънредно къси периоди би трябвало Народното събрание да се заеме със своята същинска работа - законодателната активност, най-много ориентирана върху актуализацията на бюджета, прикани той.

Вчера Българска социалистическа партия са постигнали единодушие с ИБТНИ да съкратят периодите за оферти сред първо и второ четене, с цел да бъдат градивни дните, които остават до 10-15 септември.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР