Опитите на Северноатлантическия алианс да разшири присъствието си в Кавказ

...
Опитите на Северноатлантическия алианс да разшири присъствието си в Кавказ
Коментари Харесай

Песков: Опитите на НАТО да разшири влиянието си в Кавказ няма да добавят стабилност в региона

Опитите на Северноатлантическия алианс да разшири наличието си в Кавказ са „ забележими с невъоръжено око “ и надали ще прибавят непоклатимост и предвидимост на обстановката в района. Това сподели прессекретарят на съветския президент Дмитрий Песков, оповестяват съветски медии.

" Общите желания на НАТО да консолидира наличието си в Кавказ са ни добре известни и, както се споделя, забележими с невъоръжено око. Има също схващане, че в действителност опитите на НАТО по някакъв метод да разшири своето въздействие и наличие е малко евентуално добави непоклатимост в Кавказ и предвидимост на обстановката “, сподели още Песков, разяснявайки обиколката на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в Кавказ.

В същото време прессекретарят на съветския водач уточни, че кавказките страни имат „ суверенно право “ на сходни контакти.

„ Разбира се, следим от близко, само че имаме намерение да се съсредоточим главно върху нашите двустранни връзки и принадлежности за съдействие, които страната ни има със страните от района “, добави Песков.

В момента генералният секретар на НАТО е на публично посещаване в Ереван. Миналата неделя той посети Азербайджан, а в понеделник посети Грузия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР