Опитът за евакуация на турска бронирана кола Vuran завърши с

...
Опитът за евакуация на турска бронирана кола Vuran завърши с
Коментари Харесай

Заснеха зрелищно преобръщане на турски брониран автомобил

Опитът за евакуация на турска бронирана кола Vuran приключи с рухването й от платформата и следващо зрелищно катурване. Съобщава се, че бронетранспортьорът се развалил и се наложило да бъде извозен с четириосен евакуатор.
Шофьорът явно не е имал подобаващ опит с тежко съоръжение - знае се, че масата на подобен Вуран е много огромна.
Самото място на товарене също не е определено добре - пътят е с забележим надолнище надолу. Под колелата са поставени клинове и колата е сложена на ръчна спирачка, само че все пак камионът стартира да се движи непринудено сега, в който бронираният автомобил стартира да се изкачва на него.
Вижда се, че придвижването е почнало, откакто предният мост под тежестта на товара се е повдигнал от земята.
Изненаданият и комплициран водач не се реши да заеме мястото си в кабината, макар че вратата към нея беше отворена и имаше късмет да избегне съществено развиване на случая.
Само след десетина метра необезопасена бойна машина пада от платформата встрани. Няма данни какъв брой тежко е бил ранен военнослужещият, който е управлявал бронетранспортьора.
За страдание, произшествия от този тип се случват постоянно в доста армии по света, в Мрежата може да се видят доста видеоклипове с катурване на танкове, бойни машини на пехотата, самоходна артилерия и зенитно-ракетни системи.
Превод: Ганчо Каменарски
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР