Опитът да се бюджетира чрез други бюджети в друга сфера,

...
Опитът да се бюджетира чрез други бюджети в друга сфера,
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Спестените от бюджета пари се връщат като остатък и това е законова разпоредба

Опитът да се бюджетира посредством други бюджети в друга сфера, не е бюджетиране.

Няма такава процедура. Това съобщи заместник-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев по време на дебатите към бюджет`2022. Той остро се опълчи на концепцията, стартирана от проф. Румен Гечев направените икономии от предходния бюджет да бъдат разпределени за обществени действия.

„Какво се получава? Имаме бюджет на една организация, а от нея започваме да вършим обществена политика. Ами в случай че различен изиска не да вършим обществена, а примерно, отбранителна политика, попита остро Йордан Цонев.

Ако някой желае да просто да покаже, че народните представители са доста загрижени за хората по тази причина икономиите няма да ги върнем в бюджета, а ще ги раздадем за обществени нужни, това е популизъм с доста неприятен усет, предизвести заместник-председателят на Движение за права и свободи.

Той бе безапелационен, че законът повелява икономиите да се върнат в бюджета като излишък и да бъдат разпределени по Закона за държавния бюджет по реда, по който се разпределят и другите средства.

Затова, няма по какъв начин спестените средства да не се върнат като излишък, а да ги разпределяне по този начин, както авансово сме решили. Не може да се прави, не е нито професионално, нито морално, заключи Йордан Цонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР