Опитът да получите бърз тен на почивка може да доведе

...
Опитът да получите бърз тен на почивка може да доведе
Коментари Харесай

Внимавайте! Опитите за получаване на бърз тен по време на почивка може да са много опасни

Опитът да получите бърз загар на отмора може да докара до рискови последствия под формата на рак на кожата. За това предизвестява дерматовенерологът Ирина Скорогудаева.

Тя означи, че в случай че човек изгори мощно на слънце, тогава може да развие меланом , най-агресивният рак на кожата. Особено рисково е, в случай че в това време човек има доста бенки по тялото си.

" Метастазите се появяват с такава скорост, че към този момент не е възможно да се отстрани туморът от кожата. Слънцето е това, което провокира началото на този израстък ", акцентира тя в коментар за NSN.

Експертът акцентира, че би трябвало да вършиме слънчеви бани доста деликатно заран и вечер, както и да употребявате кремове, които защищават кожата от прекалено излагане на ултравиолетова радиация.

На собствен ред имунологът Марина Суворова сподели, че някои хора би трябвало да заобикалят намерено слънце, защото имат алергия към него . Основните признаци на слънчева алергия са сърбеж по кожата, зачервяване, формиране на мехури по кожата и отичане на кожата, оповестява Nation news.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР