Опит за рекорд на колело се опита да постави Максим

...
Опит за рекорд на колело се опита да постави Максим
Коментари Харесай

Опит за рекорд: Българин прекоси Япония с велосипед за 23 дни

Опит за връх на колело се опита да сложи Максим Иванов.

Българинът, който преди 3 години с гребане прекоси Атлантическия океан дружно с татко си, се впусна в ново премеждие. Той и приятелят му Райан Уелш изминаха дистанцията от най-северния нос на Япония до най-южния за 23 дни с велосипед.

Тръгват с два велосипеда и багаж за 3 седмици и половина.

" Дрехи, четка за зъби, ножове, компаси, телефони, зарядни, въпреки всичко би трябвало да имаме всичко, което ни би трябвало да оживеем и в планините, и на морето, и на големите пътища. Като цяло имаме две такива транспортни къщи ", споделя Максим Иванов.

След първото завъртане на педалите двамата нямат нито ден отмора. В някои от дните карат по 90 км дневно, в други - по 170. Изминават близо 3000 километра.

" Нашите колела са доста по-тежки от нормално колело. Все отново са екипирани с цялата ни екипировка и облекла, като в действителност се обрисува, че са сред 30 и 35 кг ".

" Процесът на отричане е по-труден, в сравнение с да продължиш напред. Бяхме към този момент 15-20 км нанагорнище от един град Сапоро, минахме и бяхме изтощени и двамата, тъй като деня преди този момент бяхме карали 160 км. Стигаме до най-горната точка и на хоризонта се обрисува един колосален хубав вулкан, където спряхме за една от най-любимите ми почивки ", споделя спътникът на Максим, Райан Уелш.

За да пестят пари, постоянно нощуват и в палатката, която носят със себе си, съобщи Българска национална телевизия.

Райан Уелш: Психически мисля, че се заздравих малко повече. Но другояче чисто културно мисля, че доста израснахме и двамата в Япония.

Максим Иванов: Не мисля, че и двамата сме мислили в миналото, че можем 20 дни да караме по 100 км всеки ден. Това звучи много нереално за нас, само че като сложи човек някаква цел, работи крепко, тренира и даде цялата си душа, доста постоянно се получават нещата. Просто насърчаваме да мечтаете.

Докато ни стимулират, Макс и Райан са вперили взор към хоризонта за последващи завършения.

Fakti.bg

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР