Оперната прима Райна Кабаиванска е в България за 21-то издание

...
Оперната прима Райна Кабаиванска е в България за 21-то издание
Коментари Харесай

Райна Кабаиванска: Чувствам се като будител с факел в ръка

Оперната прима Райна Кабаиванска е в България за 21-то издание на своя майсторски клас.

„ Много съм остаряла. Отидох в Италия, когато италианската вокална школа беше още жива, тъй че в този момент посредством моите майсторски класове се усещам като будител. Като Христо Ботев с факел в ръка “, показа Райна Кабаиванска пред Петя Дикова в „ Тази събота и неделя “.

„ Навремето майка ми споделяше „ Да не си мислиш, че си доста интелигентна и красива. Артистът става хубав на сцената, тъй като има вяра в това. Той се трансформира съгласно ролята. Когато съм Дездемона, аз съм руса, а когато играя Тоска, съм брюнетка с ножа в ръка “, разясни примата, която е пяла на всички влиятелни подиуми по света с най-хубавите артисти на своето време.

Тя описа, че с Лучано Павароти са играли дружно единствено в „ Тоска “, само че пък са обиколили целия свят като тандем.

Певицата разясни, че семейството й е Кабаиванска поради татко й Яким Иванов – ветеринар с развита фикция, който е пишел книги. Той самичък трансформира семейството си на Кабаивански.

„ Дъщеря ми наподобява на мен единствено по външни черти. Тя е срещу театъра. Беше дребно създание на 3 години, когато сподели „ Ненавиждам театъра “. И до момента е с това отношение, тъй като театърът ме отделяше от нея. 6-годишната ми внучка обаче е родено артистче. С нея си приказваме като остарели съзаклятнички. Чувството да имаш внуче е необикновено! То е повече от любовта на майката “, призна Райна Кабаиванска.

Можете да видите примата на концертите на студентите от майсторския й клас в Пловдив на 28 септември и в София на 1 октомври.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР