Операцията, инициирана от ROADPOL, се провежда в цяла Европа От днес

...
Операцията, инициирана от ROADPOL, се
провежда в цяла Европа От днес
Коментари Харесай

Засилени проверки за ползване на обезопасителни системи от днес до края на седмицата

Операцията, инициирана от ROADPOL, се провежда в цяла Европа

От през днешния ден до края на седмицата у нас и във всички страни, членки на Европейската мрежа на службите на Пътна полиция, ROADPOL, се организира интервенция, в чийто фокус е ползването на обезопасителните системите в моторните преводни средства – колани, детски столчета, каски. Главен инспектор Николай Крушарски от отдел „ Пътна полиция “, ГДНП осведоми, че тази година уредниците на операцията отделят особено внимание на ползването на предпазни системи при транспорта на деца, както и на колани от пътниците в транспортните средства.

Според систематизирани данни на ГДНП през изминалата година от екипите на пътя у нас са открити 93 737 случая на този вид нарушения. По думите му санкцията за това е 50 лв., само че по-важното е, че всеки един от нарушителите е пренебрегнал собствената си сигурност, както и тази на превозваните деца. Той напомни, че ползването на колан е наложително и за водача, и за пасажерите, без значение дали са на предната или задната седалка.

„ Екипите ще са безкомпромисни към онези родители, които транспортират деца без задължителните предпазни столчета. Освен, че ги слагат в риск, възрастните изграждат в децата и неправилно поведение като участници в придвижването по пътищата. Крушарски означи, че през изминалата 2020 година у нас са установени 1490 случая на сходен тип нарушавания.

*Източник: www.mvr.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР