Операторът на парижкото метро се извини, след като стотици пътници

...
Операторът на парижкото метро се извини, след като стотици пътници
Коментари Харесай

Пътници в парижкото метро бяха блокирани под земята

Операторът на парижкото метро се извини, откакто стотици пасажери от разнообразни влакове бяха блокирани подземен при задушни температури в разгара на час пик, съобщи Агенция Франс Прес.


Главният изпълнителен шеф на оператора RATP Жан Кастекс, някогашен министър-председател на Франция, изиска вътрешно следствие, с цел да се открият аргументите за " изключителния случай ", съобщи той.

Той заяви, че пет влака по натоварената линия 4 са заседнали от 17:25 година по Гринуич и е трябвало да чакат подземен сред гарите.

Потребителите на обществените медии споделиха фрагменти на пасажери, натъпкани във вагоните, и показаха угриженост за благосъстоянието на бебетата и възрастните хора във влака.

В последна сметка всички пасажери са били евакуирани, оповестиха от RATP, като потребителите на обществените медии демонстрираха фотоси по какъв начин те вървят през тунели до идната станция.

" RATP сервира своите извинения и показва най-дълбокото си страдание за този случай и последствията от него за пасажерите. Тя прави всичко допустимо, с цел да ги поддържа по най-хубавия вероятен метод ", съобщи операторът.

Кастекс " е поискала вътрешно следствие, с цел да дефинира точните аргументи за този необичаен случай ", добави тя.

Метрото в Париж е една от най-старите системи за градски превоз в света, която взе участие в голям брой емблематични филми.

Потребителите обаче все по-често се оплакват, че препълнените влакове и остарялата инфраструктура трансформират пътуването в ежедневна контузия, което поражда и опасения дали системата ще може да се оправи с напора от гости за Олимпийските игри в Париж през 2024 година

Усилията за рационализация са в ход и линия 4 последователно се автоматизира до система без машинисти. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР