Оперативният щаб върши добре своята работа, ограничителните мерки бяха навременни

...
Оперативният щаб върши добре своята работа, ограничителните мерки бяха навременни
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Мерките бяха навременни и дават резултат



Оперативният щаб прави добре своята работа, ограничаващите ограничения бяха навременни и дават резултат. Това разяснява в изявление за Нова тв зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия Драгомир Стойнев. Той бе безапелационен, че с помощта на ограниченията има ниска заболеваемост и смъртност от в България.

Социалистът счита, че ген. Венцислав Мутафчийски има право да се тормози от вероятно разхлабване на ограниченията. Защото нашата здравна система не може да поеме толкоз доста заболели. Колкото повече си стоим у дома, толкоз повече вероятността да се заразим е по-малка и няма да има подобен голям напън върху здравната система, акцентира Стойнев. Според него главният проблем етова, че лечебните заведения са търговски сдружения.

Една частна болница, която гони облагата, не основава интензивно отделения, незабавна помощ, инфекциозно поделение. Няма облага от тях. Те поемат леките случаи, държавните и общински лечебни заведения поемат тежките. Но и държавните и общински лечебни заведения станаха търговски сдружения и те започнаха да затварят такива отделения. Така при тази пандемия ние нямаме задоволително кревати, разяснява депутатът от левицата.

Що се отнася до икономическата рецесия, която е резултат от пандемията, Стойнев разяснява, че сходна не сме виждали. „ Идва голям външен потрес. Първо заразява потреблението, която ще болести и предлагането”, предизвести той.

Драгомир Стойнев прикани за обединени сили, тъй като единствено по този начин страната ни е излизала от тежки рецесии.

„ Въвеждането на валутния ръб бе плод на обединяване на всички политически сили, приемането ни в НАТО бе плод на всички политически сили, приемането ни в Европейски Съюз бе плод на безусловно всички политически сили. Не споделям, че би трябвало да се прегърнем и заобичаме, само че когато е такова време, преди да бъдем сини, червени, зелени, ние сме българи”, сподели Стойнев.

Що се отнася до протичащото се в Българска социалистическа партия, той съобщи, че е обезпокоен от несъгласията и разделянето. „ Не е обикновено в тази обстановка, когато хората се тормозят за приходите си, ние в Българска социалистическа партия да занимаваме хората с вътрешнопартийните ни проблеми. За мен това е необяснимо. Призовавам и едната и другата страна: „ Моля ви, се спрете се, приятели! Наистина това минава всевъзможни граници, ние би трябвало да бъдем единни”, сподели зам.-председателят на ПГ на Българска социалистическа партия.

„ Отива се в личностни нападки, не е обикновено, това не се харесва нито от гласоподавателите ни, нито от симпатизантите. Тази сила, която влагате един в различен, е нужно да я вложим за бъдещето на българските жители. Заради единия пост не би трябвало да има такова разделение”, сподели Стойнев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР