Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност отваря процедура за подбор на

...
Оперативна програма Иновации и конкурентоспособност отваря процедура за подбор на
Коментари Харесай

Стартира нова процедура за подбор на проекти в подкрепа на малките предприятия

Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " отваря процедура за асортимент на планове в поддръжка на дребни предприятия с оборот над 500 000 лева Целта е да се помогне за превъзмогване на икономическите последици от пандемията. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е повече от 78 млн. лева, предава БНР. 

По новата процедура в поддръжка на дребния бизнес ще се позволяват единствено планове на претенденти, които са регистрирани преди 1 януари 2019 година, работили са най-малко 2 години преди настъпването на пандемията и имат най-малко две завършени финансови години преди оповестяването на процедурата. 

Новата мярка ще бъде отворена за кандидатстване в осведомителната система за ръководство и наблюдаване на структурните принадлежности на Европейския съюз в България малко преди обяд. Крайният период за подаване на предложенията изтича на 15 март. Подаването на плановете се прави напълно по електронен път. 

Финансовата поддръжка е от Европейския фонд за районно развиване и включва близо 12 милиона лв. национално съфинансиране. 

Повече от 700 милиона лв. част от антикризисния пакет, изпълняван от Министерството на стопанската система, към този момент са достигнали до българските предприятия. Парите са по процедурите за микро- и дребни предприятия, за транспортния бранш, за дребните и междинни предприятия от туристическия бранш, както и по взаимната процедура с Националната организация за приходите, по която изплащането на средствата продължава, прецизират от БНР. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР