Операта в Сан Франциско отмени планиран за 6 октомври концерт

...
Операта в Сан Франциско отмени планиран за 6 октомври концерт
Коментари Харесай

Първи отменен концерт с Пласидо Доминго след обвиненията в сексуален тормоз

Операта в Сан Франциско анулира плануван за 6 октомври концерт с присъединяване на Пласидо Доминго поради обвинявания в полов тормоз. Преди ден излезе обява на Асошиейтед прес, в която се цитират изказванията на няколко оперни певици, че са потърпевши от полов тормоз и несвоевременно държание от страна на звездата. Само една жена приказва с името си.

Пласидо Доминго е упрекван за несвоевременно държание през последните 30 години.

Концертът в Сан Франциско трябваше да означи 50-годишното съдействие на Доминго с трупата на операта. В изказване на оперния спектакъл се споделя, че описаните случаи нямат нищо общо със Сан Франциско, само че трупата държи на политиката си на непоносимост към половия тормоз и изисква от всички свои членове да се придържат към най-високите стандарти на професионално държание.

По-рано Симфоничният оркестър на Филаделфия отдръпна поканата си към Доминго да взе участие в концерт, плануван за 18 септември.

Вчера операта в Лос Анджелис, чийто общоприет шеф Доминго е от 2003 година, разгласи, че ще наеме външен юрист да изследва обвиняванията против звездата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР