Opera Romana Craiova гостува на варненска сцена и ще представи

...
Opera Romana Craiova гостува на варненска сцена и ще представи
Коментари Харесай

„Опера в Летния театър“ Варна 2022: Гастрол на румънската опера Крайова със спектаклите Джани Скики и Мантията

Opera Romana Craiova гостува на варненска сцена и ще показа две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих, с цел да достави естетическа приятност на феновете на висшето музикално изкуство! Оперите " Джани Скики " и " Мантията " ще бъдат показани на 16 Юни от 21:00ч, в Летен спектакъл – Варна.

Диригент - Джана Фрата

" Мантията " с режисьор - Крис Катена

" Джани Скики " с режисьор - Една Гарабедян

Опера Крайова ще показа две едноактни опери от Джакомо Пучини, част от неговия триптих - трагичната " Мантията ", лиричната " Сестра Анджелика " и комичната " Джани Скики ", които се правят оценка като висшо достижение в неговото творчество. " Мантията " и " Джани Скики " ще прозвучат под диригентството на Джана Фрата - пианист, диригент, композитор и режисьор, носителка на купата Рицар на Италианската република (2009 г.) за интернационалните си достижения.

Режисьорът Крис Катена (Кристиан Франческони) е многожанров актьор, режисьор, артистичен шеф и вицепрезидент на IUMA Management Worldwide. През 2019 година той сложи на сцената на Варненска опера мюзикълът " Уестсайдска история ", който и до през днешния ден се радва на голям триумф.

Една Гарабедян е от арменски генезис, родена в Америка. Мецосопран със забележителна кариера, тя е и създател на Калифорнийската оперна асоциация, оперен режисьор и учител по вокално майсторство в няколко американски университета - Американския университет, Калифорнийския държавен университет, Фресно, Университета на Северен Илинойс и Университета на Сан Франциско.
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР