Опенхаймер“ вече се радва на множество позитивни ревюта, като събра

...
Опенхаймер“ вече се радва на множество позитивни ревюта, като събра
Коментари Харесай

Диетата на Килиън Мърфи, с която влиза в ролята на Опенхаймер

Опенхаймер “ към този момент се радва на голям брой положителни ревюта, като събра повече от 80 милиона $ в Съединени американски щати в дебютния си уикенд. Освен че историята на екрана е впечатляваща, то тази зад кадър също не отстъпва по нищо.  Килиън Мърфи прави съществени саможертви, с цел да влезе в ролята си на Робърт Опенхаймер, които са похвалени освен от филмовите критици, само че и от известните му сътрудници . Диетата на Килиън Мърфи, с която влиза в ролята на Опенхаймер. “Той ядеше… да речем, по един бадем дневно ”, изяснява Емили Блънт за подготовката на сътрудника си.

В собствен диалог за изданието Extra актрисата добавя, че по средата на фотосите Мърфи към този момент е измършавял до безсилие и с мършав тип.

Емили Блънт и Робърт Дауни-джуниър не крият, че отдадеността на Мърфи към облика на индивида, управлявал основаването на атомната бомба, е била забележителна, даже и що се отнася до свалянето на килограми.

Да, макар че Килиън по принцип наподобява строен и в съвършена форма, за “Опенхаймер ” му се постанова да отслабне. Ядреният физик е бил с растеж 177 см, а в един миг е тежал едвам 58 кг, с 12 кг под оптималното тегло за мъж с неговия растеж и възраст.

Усилията, които артистът поставя, даже не са му наложени от режисьора Кристофър Нолан – самичък взема решение да се подложи на толкоз рисков режим.

“Опенхаймер е имал доста изразителна физика и контур и той [Килиън] искаше да я въплъти изцяло ”, споделя още Емили Блънт.

Тя напомня, че е имало интервали, в които нуклеарният физик е оцелявал единствено на цигари и мартинита и Мърфи е имал за цел да наподобява точно по същия метод.

“Опенхаймер е бил висок, слаб, съвсем кокалест, и Килиън се потопи във типа му ”, споделя Блънт.

Актрисата се връща към моментите, в които фотосите текат посред пустинята на Ню Мексико и екипът постоянно излиза да вечеря дружно, само че Мърфи не може да ги придружи, тъй като е ангажиран да учи репликите си и да репетира.

“Обемът на работата, която Килиън пое върху раменете си, е колосален ”, не крие възхищението си колежката му, която влиза в ролята на Кити, брачната половинка на Опенхаймер.

Към тези думи се причислява и Робърт Дауни-джуниър, който за People споделя, че не е ставал очевидец на сходна всеотдайност за роля. “Никога в моята кариера не съм следил такова нещо ”, безапелационен е артистът.

Той дава образец с един дълъг тридневен уикенд, в който подканва Мърфи да отскочат до Санта Фе и там да прегледат магазините за антики в търсене на скъпи находки.

“А Килиън ми отговори: “Съжалявам, дребосъче, само че имам да науча 30 хиляди думи на немски ”. Ето за такава отдаденост приказваме ”, прибавя Дауни-джуниър. Той е безапелационен, че никой различен в Холивуд няма смирението и волята, с цел да извърши роля като тази на “бащата на атомната бомба ” Робърт Опенхаймер.

Актьорът си напомня и по какъв начин сътрудника му се появява на снимачната площадка, овладял до съвършенство интонацията и речника на нуклеарния физик и с куп хрумвания по какъв начин да го направи още по-пълнокръвен пред камерите.

Килиън Мърфи не крие, че да изиграе Опенхаймер е било извънредно предизвикателство, а по отношение на рисковия си хранителен режим, той има единствено един съвет – не опитвайте това вкъщи.

Преди месец артистът призна пред New York Times, че по време на фотосите е почнал да развива нездравословни привички и дори е бил покрай хранително разстройство.

“Беше прочувствено. Беше ми тежко, само че все пак виждам на процеса позитивно. Обожавах фотосите [с Нолан], изключително когато снимахме чуването на Опенхаймер ”, прям е Мърфи.

Диетата на Килиън Мърфи, с която влиза в ролята на Опенхаймер

Мощен ураган доближава Филипините

Webcafe.bg

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР