OpenAI заяви, че разработва инструмент, наречен Media Manager, който ще

...
OpenAI заяви, че разработва инструмент, наречен Media Manager, който ще
Коментари Харесай

OpenAI ще позволи на притежателите на авторски права да забранят използването на съдържание за обучението на AI

OpenAI съобщи, че създава инструмент, наименуван Media Manager, който ще разреши на основателите и притежателите на наличие да маркират работата си и да посочат на компанията дали може или не може да употребява набора от данни за проучвания и образование на AI.

Инженерите на OpenAI имат за цел да разработят този инструмент до 2025 година В момента компанията работи със „ основатели на наличие, притежатели на права и регулатори “, с цел да създаде стандарт. „ Създаването на първия по рода си инструмент, който ще ни помогне да идентифицираме предпазените с авторски права текст, аудио и видео в голям брой източници и да отразява желанията на основателите, ще изисква авангардно проучване на машинното образование. С течение на времето планираме да внедрим спомагателни благоприятни условия и функционалности ” — заяви OpenAI в блог обява.

Media Manager евентуално ще бъде отговорът на компанията на рецензиите към нейния метод за развиването на изкуствения разсъдък. Той разчита значително на обществено налични данни от интернет, само че напълно неотдавна OpenAI беше съден от няколко огромни американски издания за нарушение на интелектуалната им благосъстоятелност, потвърждавайки, че компанията е откраднала наличието на техните публикации, с цел да образова генеративни AI модели, които по-късно комерсиализира без отплата или споменаване на изходните изявления.

OpenAI има вяра, че е невероятно да се основат потребни AI модели без материали, предпазени с авторски права. Но в опит да потуши рецензиите и да се отбрани против евентуални правосъдни каузи, компанията предприе няколко стъпки, с цел да посрещне основателите на наличие. Миналата година той разреши на художниците да отстранен творбите си от учащите данни за генераторите на изображения и също по този начин вкара инструкция за файла robots.txt, която не разрешава на неговия робот да копира наличието на уеб страниците за спомагателното образование на AI. OpenAI продължава да подписва съглашения с главните притежатели на авторски права за потребление на техните материали.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР