OpenAI направи огромен фурор тази седмица със своя нов AI

...
OpenAI направи огромен фурор тази седмица със своя нов AI
Коментари Харесай

Новият изкуствен интелект на OpenAI може да симулира светове

OpenAI направи голям възторг тази седмица със своя нов AI инструмент за генериране на видео по текст - Sora. Компанията сподели някои в действителност впечатляващи примерни клипове. Компанията на Сам Алтман към този момент назовава Sora " симулатор на светове ", кадърен да разбере значими аспекти на триизмерния свят към нас.

" Нашите резултати допускат, че мащабирането на модели за генериране на видео е обещаващ път към построяването на симулатори с общо предопределение на физическия свят ", написа компанията.

" Той самичък учи 3D геометрията ", сподели откривателят Тим Брукс пред Wired. " Не сме подготвили това, логаритъмът самичък го научи от визията на доста данни. "

За да образова Sora, OpenAI го зарежда с голямо количество видеоклипове с надписи, с цел да откри връзка сред видеозаписи и въвеждане на текст. Освен генерирането на напълно нови фрагменти от подкани, Sora може също по този начин да разшири съществуващите клипове или да трансформира изображения, генерирани от AI, във видео. Докато разработваха Sora, откривателите на OpenAI следиха " редица забавни зараждащи качества ".

Генерираните клипове демонстрират, че Sora може да генерира фрагменти с динамични и изумително плавни смени на камерата, до момента в който се движи, наблюдава или мащабира, демонстрирайки забележителна степен на явно схващане на 3D пространствата.

Това отваря опцията изкуственият разсъдък да се употребява и като симулатор. В бъдеще той може да взе участие в изработката на видео игри и филми, революционизирайки процеса по основаването им, написа dir.bg. 

В същото време Sora надалеч не е идеален. Първо, моделът към момента не схваща изцяло повода и следствието. " Например, човек може да отхапе бисквитка, само че по-късно бисквитката може да няма диря от захапване ", написа компанията.

И OpenAI е извънредно наясно с капацитета за корист с технологията. В резултат на това компанията избра да забави дебюта на Sora.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР