Open Blot Rennes, финалДоминик Тийм – Юго Умбер 3-6, 0-6Доминик

...
Open Blot Rennes, финалДоминик Тийм – Юго Умбер 3-6, 0-6Доминик
Коментари Харесай

Доминик Тийм загуби от Умбер на финала в Рен


Open Blot Rennes, край

Доминик Тийм – Юго Умбер 3-6, 0-6

Доминик Тийм загуби от Юго Умбер на финала на Чалънджър шампионата в Рен. Австриецът бе доста надалеч от най-хубавото си равнище и не съумя да окаже опозиция на международния №139, който зарадва своите сънародници по трибуните с безапелационен триумф.

Умбер записа повече асове (7-3) и не направи нито една двойна неточност, като в това време завоюва 71% от точките си на първи сервис. Французинът оползотвори четири от шестте си шанса за пробив (67%), до момента в който Тийм не съумя да осъществя нито един от петте брейкпойнта, които се откриха пред него.

Умбер заигра доста по-офанзивно още от началото и съумя да пробие пръв, след което избави три брейкпойнта и усили преднината си на 4-1. Французинът можеше да направи задатъка си още по-сериозен, само че Тийм отрази две точки за пробив. Въпреки това обаче Умбер съумя да запази преднината от три гейма и завоюва първата част с 6-3.

Във втория сет Тийм стартира да демонстрира все по-видими признаци на отмалялост, до момента в който неговият конкурент продължи да играе на доста високо равнище. Умбер доминираше изцяло и даде единствено осем точки за целия сет, триумфирайки с 6-3, 6-0 след 76 минути на корта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР