Opel/Vauxhall е част от Groupe PSA от дванайсет месеца –

...
Opel/Vauxhall е част от Groupe PSA от дванайсет месеца –
Коментари Харесай

Силно завръщане на Opel една година след обединението с Groupe PSA

Opel/Vauxhall е част от Groupe PSA от дванайсет месеца – и е на път да напише своята сполучлива история на завръщане. През предходната седмица, компанията разгласи повтарящ се действен доход за полугодието от 502 милиона евро. Това стана допустимо посредством на първо място на присъединението към Groupe PSA.

Със стратегическия проект PACE!, който изпълнителният шеф на Opel Мехаел Лошелер показа единствено 100 дни по-късно, на 9 ноември 2017 година, компанията концентрира своите мощни качества, получи опция за потребление на резултата от синергията и освободи цялостния капацитет на марката. С проекта PACE! Opel ще бъде печеливш, електрически и с световно наличие.

“Ние сме изцяло друга компания от това което бяхме преди 12 месеца. Сега сме още по-конкурентноспособни, в същото време формирахме насоките за бъдещото развиване в доста области. Извличаме големи изгоди от това че сме част от сполучливата Groupe PSA. Изключително признателни сме за всичко това – само че то носи и отговорности, ” отбелязва изпълнителният шеф на Opel Михаел Лошелер.

Opel ще бъде печеливш и ще влага във всички насоки. След единствено една година като част от Groupe PSA, Opel/Vauxhall още веднъж е на скорост. Повтарящият се действен марж за първата половина на 2018 година е 5.0 %. Това ясно демонстрира че проектът PACE! работи. Конкурентноспособността на индустриалните предприятия в Европа е доста усъвършенствана. Заедно със обществените сътрудници, управлението на Opel реализира споразумения по отношение на бъдещето на всички европейски предприятия, което докара до разпределение на отговорностите за продуктите и обилни вложения в заводите.

Новата Corsa да вземем за пример, – която ще се предлага и във електрическа версия – ще се създава само в испанския цех в Сарагоса. Следващото потомство на Vivaro ще напуща поточните линии на завода в Лутън, Англия, от 2019 година. SUV моделът Grandland X ще се създава в Айзенах от средата на идната година – в това число хибридната версия, която ще последва през 2020 година. Фиксирани са местоположения за произвеждане на мотори и трансмисии в Тихи (Полша), Асперн (Австрия) и Сентготард (Унгария). Подробности по отношение на плануваните вложения в Рюселсхайм и Кайзерслаутерн ще бъдат оповестени напълно скоро.

Важна роля за инженерния център в Рюселсхайм

Успешната интеграция на Opel/Vauxhall в Groupe PSA се отразява и на организацията на развойната работа. Инженерният център в Рюселсхайм играе значима роля в компанията и интегрира експертните качества на марката Opel в световната развойна мрежа. С 15 експертни центъра за разнообразни софтуерни области и отговорност за създаването на лекотоварни коли и идващото потомство четирицилиндрови бензинови мотори, инженерният център в Рюселсхайм поема световни отговорности в границите на цялата Groupe PSA. Възможностите на разнообразни експертни екипи идеално се съчетават – в името на изгоди касаещи всичките пет марки (Opel, Vauxhall, Peugeot, Citroën и DS Automobiles). В допълнение, в бъдеще всички нови коли на Opel/Vauxhall ще бъдат създавани в Рюселсхайм.

“В Opel/Vauxhall, върховите софтуерни решения на групата се съчетават с известния немски инженерен капацитет. Резултатът се материализира под формата на изключителни коли с чист профил и прочувствен дизайн, ” отбелязва Лошелер. “Винаги сме подчертавали че Opel си остава немски, а Vauxhall британски. Създадохме спомагателен израз на нашите марки в последните дванайсет месеца и чакам с неспокойствие нашия нов концептуален модел, с който ще представим нашето ново марково лице. ”

Успешни нови модели – електрификация на продуктовата гама

Сътрудничеството на развойните екипи довежда до основаването на добре одобрявани от клиентите артикули. С моделите Crossland X, Mokka X и Grandland X, Opel/Vauxhall е отлично позициониран в бързорастящия пазар на SUV модели в европейския  SUV B сегмент.  По този метод, със своята X гама, марките Opel и Vauxhall способстват за сполучливата SUV атака на Groupe PSA. През първата половина на 2018 година, броят на продадените коли от тези моделни линии доближава 167,200.

Opel/Vauxhall продължава своята продуктова атака в Европа. След представянето на спортната Insignia GSi, компанията ще показа GSi версия на  Corsa през втората половина на годината. Новата пътническа версия Life на Combo  както и товарният вид също ще допринесат за растежа. През идната година ще последва напълно новата Corsa – в това число във версия с чисто електрическо задвижване през 2020 година, което значи че Opel/Vauxhall ще разполага с четири електрифицирани модела през  2020 година Към 2024 година, всеки предлаган в Европа модел ще разполага с версия с чисто електрическо задвижване или plug-in хибрид. Това ще бъде допустимо с помощта на потреблението на мултиенергийните платформи на Groupe PSA.

Експортна атака на пазари оттатък европейския: Opel става световен

С новите пазари в Мароко, Тунис, Южна Африка и Ливан компанията се движи напред към задачата си от удвояване на броя продадени отвън Европа коли до 2020 година. Модели на Opel ще бъдат сглобявани в Намибия от втората половина на годината. Към средата на идващото десетилетие, повече от 10 % от продажбите на Opel ще се генерират отвън Европа. Компанията сполучливо употребява съществуващите структури на Groupe PSA за реализиране на това.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР