Opel потвърди плановете си за цялостна електрификация на моделното си

...
Opel потвърди плановете си за цялостна електрификация на моделното си
Коментари Харесай

Opel се електрифицира за рекордно време. Manta се завръща

Opel удостовери проектите си за цялостна електрификация на моделното си портфолио, като това ще се случи до 2028 година. Към момента марката предлага на пазара общо 12 електрифицирани автомобила, като включително са включени зареждаеми (PHEV) хибриди и напълно електрически модели от лекия и лекотоварния сегмент, като Corsa-e, Mokka-e, , Vivaro-e, Movano-e, Vivaro-e HYDROGEN, Rocks-e и други.

От Opel анонсират, че портфолиото на марката ще продължи да се уголемява, като един от идващите напълно електрически коли ще бъде възродената Manta , която ще се появи към средата на десетилетието.

От компанията посочвате също по този начин, че идващите поколения на Crossland и Insignia също ще бъдат с напълно електрическо задвижване, а още през идната година ще бъде стартирана и 100% електрическата трансформация на новата Astra във версия с пет порти и Sports Tourer комби.

Бъдещите електрически автомобили на марката ще предложат свободен пробег от 500 до 800 километра, както и лидерски индикатори във връзка с потенциала за зареждане с предстоящ резултат от 32 километра за една минута.

През 2025 година, вследствие на съдействието на Stellantis с Total/Saft, а от преди няколко месеца и Mercedes-Benz, новосформираната компания ACC (Automotive Cells Company) ще стартира производството на батерийни детайли в гигазавод в Кайзерслаутерн, Германия.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР