Опечалени в Съединените щати се събраха, за да почетат Wadea

...
Опечалени в Съединените щати се събраха, за да почетат Wadea
Коментари Харесай

Погребение в САЩ за палестинско-американско момче, убито при предполагаемо престъпление от омраза

Опечалени в Съединените щати се събраха, с цел да почетат Wadea Al-Fayoume, шестгодишно момче, намушкано до гибел от мъж, който съгласно полицията го е набелязал и майка му, тъй като бяха мюсюлмани и палестински американци.

Погребението се състоя в понеделник във фондацията на джамията в Бриджвю, Илинойс, общественост югозападно от Чикаго с огромно палестинско население. Заподозреният нападател, 71-годишният Джоузеф Чуба, е упрекнат в ликвидиране и закононарушения от ненавист.

Продължавайте да четете

лист с 3 предмета, на които палестинско-американското момче е намушкано гибел в Газа свързани с войната убийства в Съединени американски щати Игри, YouTube и обятия: Как майките от Газа успокояват ужасени деца по време на война „ Войната не познава вяра “: най-старата черква в Газа приютява мюсюлмани и християни end от списък

„ Това е тежък ден. Това е сбъдването на най-лошия призрачен сън. Това е нещо, против което се опитахме да предупредим “, сподели в понеделник Ахмед Рехаб, изпълнителен шеф на чикагския офис на Съвета за американо-ислямски връзки (CAIR). „ Боли ме, че жертвеното агне в тази атмосфера беше това красиво младо шестгодишно момче. “

Ханаан Шахин, майката на момчето, беше нападната от Чуба, откакто сподели, че би трябвало да се „ молят за мир “, до момента в който Израел и Палестина са погълнати от най-ужасните борби от десетилетия.

След това Чуба я атакува с нож и когато тя се опита да избяга, като изтича в банята, той откри Вадеа и го намушка 26 пъти, убивайки го. 32-годишният Шахин получи голям брой рани, само че се чака да оцелее.


„ Ние не сме животни, ние сме хора “, сподели чичото на момчето, Юсеф Ханон. „ Искаме хората да ни виждат като хора, да ни усещат като хора, да се отнасят с нас като с хора. “

Група присъстващи скандираха „ Освободете Палестина “.

Мюсюлмански групи се пробваха да вдигнат паника през последните две седмици, защото войната сред Израел и въоръжената палестинска формация Хамас ескалира и носи със себе си изблик на дехуманизираща изразителност в обществените медии, някои от които изобразяват палестинците като насилници и нецивилизовани.

„ Той беше прелестно момче. Обичаше фамилията си, приятелите си. Той обичаше футбола, баскетбола “, сподели пред кореспонденти CAIR’s Rehab в неделя. „ Той заплати цената за атмосферата на ненавист. “

Генералният прокурор на Съединени американски щати Мерик Гарланд сподели, че Министерството на правораздаването ще стартира федерално следствие на закононарушения от ненавист за офанзивата.

„ Този ​​инцидент не може да не увеличи още повече страховете на мюсюлманските, арабските и палестинските общности в нашата страна във връзка с подхранваното от ненавист принуждение “, се споделя в изказването.

Еврейските групи също показаха угриженост, че гневът от събитията, разрастващи се в Близкия изток, може да докара до това да бъдат ориентирани към тях вкъщи.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР